Labdarúgás

2024.06.05. 22:10

Takács Róbert az ember a mérkőzések mögött

Vannak olyan, a labdarúgáshoz szorosan kötődő személyek, akik csendben, a háttérben teszik a dolgukat, nem kerülnek rivaldafénybe, viszont a szerepük egy-egy győzelemben pont ugyanolyan fontos, mint az utolsó percben gólt szerző csatáré. Takács Róbert is ilyen, aki közel húsz éve dolgozik a Kaposvári Rákócziért.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Róbert

Egy technikai vezető a klub motorja, hiszen sokat dolgozik azért, hogy a játékosok rendben kifuthassanak a pályára egy mérkőzésnapon. Takács Róbert a pályafutása során az első-, a másod- és a harmadosztályban is eredményesen segítette és a mai napig is segíti a Rákóczit. A pályafutása még 2007-ben kezdődött, ekkor ült első ízben a kispadon még a Pusztai László irányította a Rákóczi második csapatának technikai vezetőjeként. Ezt pedig az évek során több száz bajnoki, Magyar Kupa és Ligakupa mérkőzés követte, olyan neves edzők mellett, mint Prukner László, Sisa Tibor, Waltner Róbert, Artner Tamás vagy Selymes Tibor.

Kiváló kapcsolatokkal rendelkezik

Takács Róbert a futballban révén kiváló kapcsolatokra tett szert, remek viszonyt ápol a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetőivel, a magyar labdarúgás kiemelkedő alakjaival, klubvezetőkkel, lehetővé téve ezzel azt, hogy a felkészülés során a zöld-fehérek mindig kiváló ellenfelek ellen léphessenek pályára. Az elkötelezettsége tette lehetővé, hogy a csapat mindig jól szervezett és felkészült legyen a mérkőzésekre.

Takács Róbert tudja, mi a helyes irány
Fotó: Lang Róbert

Számos edzőmérkőzést, török- és horvátországi edzőtábort szerveztem már a Rákóczi számára neves, külföldi csapatok ellen, a legnagyobb büszkeséggel viszont az tölt el, hogy a régi Népstadionban is játszottunk, harmincezer néző előtt, az akkori bajnok Fradi ellen – mondta Takács Róbert. – Abban az öltözőben voltunk, melyben korábban számos külföldi világsztár is megfordult. Emellett első ízben a Groupama Arénában is felemelő volt meccset játszani, szinte beleborzongtam. Ilyenkor mindig a családomra gondolok, hiszen szeretném, hogy ők is velem legyenek ezekben a csodálatos pillanatokban.
Takács Róbert kiváló logisztikai szakember, aki a csapat minden utazását és szállását gondosan megtervezi és szervezi. Akár hazai, akár idegenbeli mérkőzésről van szó, biztosítja, hogy a zöld-fehérek időben és a legjobb körülmények között érjenek a helyszínre. Az utazások zavartalanságát, a szállások kényelmét és a játékosok igényeinek kielégítését mind ő koordinálja, ami nagyban hozzájárul a Rákóczi FC sikeréhez. A technikai vezetői szerep magában foglalja a csapat mindennapi működésének szervezését is. Takács Róbert feladatai közé tartozik a mérkőzések előkészítése, a felszerelések beszerzése, valamint a játékosok és edzők közötti kommunikáció biztosítása. Minden részletre odafigyel, hogy a Rákóczi zökkenőmentesen működjön és a játékosok teljes mértékben a felkészülésre és a meccsre koncentrálhassanak.

Takács Róbert és Balázs József közel húsz éve dolgozik vállvetve a Rákóczi sikeréért 
Fotó: Lang Róbert

Takács Róbert remek kapcsolatokat épített ki a sportvezetőkkel és más klubok képviselőivel, ami a határainkon túlra is nyúlik, ugyanis szlovén, osztrák és horvát együttesek elöljáróival is baráti viszonyt ápol. Ezek a kapcsolatok nemcsak a mérkőzések szervezését könnyítik meg, hanem hosszú távon is előnyösek a kaposváriak számára. A jó kapcsolatrendszer révén a Kaposvár technikai vezetője folyamatosan naprakész információkkal rendelkezik a sportvilág legújabb fejleményeiről és lehetőségeiről, ami stratégiai előnyt jelent a klub számára. Takács Róbert nem csak technikai vezető, hanem a csapat szíve és lelke is. Minden játékossal és stábtaggal közvetlen kapcsolatban áll, támogatja őket a nehéz pillanatokban és velük örül a sikerekben. Az elmúlt közel húsz évben vállvetve dolgozik a Rákóczi szertárosával, Balázs Józseffel, akivel számos nagy pillanatot, csatát megéltek már. Kettejük jelenléte biztosítja az állandóságot a klubnál, és azt, hogy a csapat egy igazi közösségként működjön, ahol mindenki számíthat a másikra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában