Megyei labdarúgás

2024.07.21. 17:46

Elkészült a csoportbeosztás, három településen is újraindul a labdarúgás Somogyban

Inke megszűnt, viszont újra a Somogy vármegyei futballtérképen találjuk a 2024/25-ös szezonban Bárdudvarnok, Lábod és Igal csapatát. Az említett klubok a megyei negyedosztályban indulnak, csakúgy, mint a megyei élvonalba fellépő Kaposmérő második csapata.

Őszi Ádám

Páratlan lesz a létszám a megyei élvonalban, miután a regnáló bajnok Nagyatád nem kívánt fellépni az NB III.-ba, így osztályozón sem lépett pályára. A Segesd kiesett, az Öreglak pedig nem vállalta az élvonal küzdelmeit. Újonc lesz viszont a legjobbak között a másodosztályt tavaly megnyerő, a feljutást megcélzó és vállaló Kaposmérő. Miután a feltöltés sikertelen volt, eldőlt, hogy a 2024/25-ös szezonban tizenöt csapat alkotja majd a Somogy vármegyei elsőosztályt.

A feltöltés sikeres volt a másodosztályban, mely így a hét közben mindenhol megírt tizenöt helyett tizenhat csapattal rajtolhat, miután a Zamárdi elvállalta az osztályváltást, így fellépett a harmadosztályból, mely ezáltal tíz fősre zsugorodott. A megyei negyedosztályra huszonnégy klub adta le a nevezését, őket hamarosan két csoportra osztják, északra és délre. 

Információink szerint a Dél-Balaton FC vállalta volna az indulást a megyei élvanalban, valamint a Fonyód is a másodosztályban, ám erre a szabályrendszer nem ad lehetőséget, pedig ebben az esetben a megyei elsőosztályban is páros lehetett volna a létszám csakúgy, mint az összes többi osztályban. 


Somogy vármegyei I. osztály (15 csapat): Balatonkeresztúr, Balatoni Vasas, Balatonlelle, Csurgó, Barcs, Kadarkút, Kaposfüred, Kaposmérő, Marcali, Nagyatád, Nagybajom, Somogysárd, Juta, Tab, Toponár.

Somogy vármegyei II. osztály (16 csapat): Dél-Balaton FC, Balatonföldvár, Balatonszabadi, Berzence, Böhönye, Buzsák, Kéthely, Kiskorpád, Lengyeltóti, Mezőcsokonya, Nágocs, Öreglak, Segesd, Somogyvár, Somogyjád, Zamárdi.

Somogy vármegyei III. osztály (10 csapat): Babócsa, Csokonyavisonta, Iharosberény, Kaposfő, Karád, Mike, Balatonszárszó, Osztopán, Szabás, Fonyód.

Somogy vármegyei IV. osztály (24 csapat): Balatonboglár, Zimány, Ádánd, Andocs, Balatonberény, Balatonendréd, Somogybabod, Balatonújlak, Csököly, Visz, Homokszentgyörgy, Igal, Kaposmérő II., Kaposújlak, Koppányvölgye, Lábod, Mernye, Mezőcsokonya II., Ötvöskónyi, Somogyszil, Somogyszob, Gyékényes, Somogyjád II. Alsóbogát, Bárdudvarnok.


A Somogy vármegyei I.- és II. osztály küzdelmei várhatóan 2024. augusztus10-én rajtolnak, míg ez a dátum a III.- és IV. osztály esetében augusztus utolsó hétvégéje lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában