Sport

2024.07.24. 16:16

Fejlődni szeretne, ezért jön a Finóhoz a fiatal center

A még mindig csak tizennyolc esztendős válogatott center, Boldizsár Péter Andor a Kecskeméti RC csapatát hagyta maga mögött annak érdekében, hogy tovább tudjon fejlődni. Szeretné magát megmutatni a Bajnokok Ligájában, ezért is döntött a magyar rekordbajnok Fino Kaposvár mellett.

Fenyő Gábor

– Hogyan lett a röplabda rabja? 
– Az az igazság, hogy gyermekkoromban meglehetősen sok sportágat kipróbáltam – kezdte a 18 éves válogatott Boldizsár Péter Andor. – Második osztályos voltam Kecskeméten, amikor Seremet Attila megtalált. Vagyis jó egy évtizede köteleztem el magam a röplabdasport mellett. 
– Mikor mutatkozhatott be a korosztályos válogatottban? 
– Három vagy négy éve: ott egyébként Tomanóczy Tibor volt a mesterem. Először az U17-es válogatottban szerepeltem, majd jött az U18, az U19, az U20, az U21 és az U22. A nagy válogatottban tavaly debütáltam. Korábban Koch Róbert is figyelt és hívott, de ifjabb Nagy Péternél léphettem először pályára hivatalos mérkőzésen. 
– Tősgyökeres kecskeméti. Nem nehéz elszakadni a „hírös” várostól? 
– Szerettem volna változtatni, s a legjobb választásnak a Fino Kaposvár tűnt. 
– Más klubtól is kapott ajánlatot? 
– Igen, sikerült más egyesületnek is felkelteni az érdeklődését. 
– Mi a célja új kaposvári klubcsapatával? 
– Azért választottam Kaposvárt, mert így megmutathatom magam a nemzetközi kupaporondon, egészen pontosan a Bajnokok Ligájában, amire Kecskeméten nem lett volna lehetőségem. Az osztrák bajnok Hypo Tirol Innsbruck csapatával találkozunk majd szeptemberben a BL-selejtezőjének első körében, s nagyon remélem, hogy mi várhatjuk majd a folytatást, mármint a Bajnokok Ligájában. A párharc vesztese ugyanis átkerül a második számú európai sorozatba, a CEV-Kupába. Amúgy három párharcot kell(ene) megnyerni a selejtező során, hogy a BL főtáblájára kerüljünk. 
– És a hazai pontvadászatban? 
– Egyértelmű a célunk: megvédeni a bajnoki címet és a Magyar Kupát. 
– Az előző szezonban négyszer is összecsaptak: kétszer a bajnoki pontvadászatban, s ugyancsak kétszer a Magyar Kupában. A két bajnoki fellépés örökre emlékezetes marad. 
– Az első mérkőzésen tavaly novemberben hazai pályán, Kecskeméten sikerült nyernünk négyjátszmás találkozón. A februári visszavágón aztán szócsatába keveredtem a helyi közönségkedvenc Baróti Árpáddal. 
– De miért? 
– Mindjárt a meccs elején sikerült blokkolnom, s kiszakadt belőlem az addig felgyülemlett feszültség. A meccs végén már semmi probléma nem volt köztünk: énbennem mindenesetre nem maradt harag, s úgy gondolom, hogy így van ezzel az időközben Kaposvártól elköszönt Baróti Árpád is, akit egyébként nagyon tisztelek és felnézek rá. 
– Nem ismeretlen játékosok közé érkezik. 
– A fiatalokat – így Laczó Dávidot, Eördögh Bálintot, valamint az augusztusban az Amerikai Egyesült Államokba költöző Zarka Ádámot és Tóth Gábort – ismerem, a Fino csapatkapitányával, Bögöly Gáborral pedig most a válogatott edzőtáborában vagyok együtt. 
– Vagyis nem igazán lesz ideje nyaralni. 
– Ez pontosan így igaz, de már volt időm hozzászokni. 
– Mikor kezdődik majd a felkészülés Kaposváron? 
– Augusztus 5-én, én viszont a válogatott programja miatt csak valamikor szeptember első napjaiban csatlakozom majd a többiekhez Bögöly Gáborral egyetemben. Mivel szeptember közepén már rajtolunk a Bajnokok Ligája selejtezőjében, így szeretnék már minél korábban bekapcsolódni a Fino felkészülésébe. 
 

Két bronzot szerzett a kupában


A 18 esztendős Boldizsár Péter mondhatni minden utánpótlás-bajnokságban aranyérmes volt kecskeméti színekben. A nagy csapatnak két éve lett a tagja, s előbb 2023-ban, majd 2024-ben is bronzérmes volt a Magyar Kupában. Összesen 24 alkalommal volt utánpótlás-válogatott (U17–U22), s hatszor játszhatott a nagy válogatottban. 

Fotó: Muzslay P.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában