LABDARÚGÁS

2024.07.21. 14:36

Görög Gergő szép és pazar gólt lőtt a horvátok ellen

Az utolsó, ötödik nyári felkészülési mérkőzését is behúzta a Rákóczi FC, amely ezúttal a horvát NK Koprovnica II. csapatát fogadta vasárnap.

Fenyő Gábor

Nem kellett túl sokat várni a házigazda kaposvári zöld-fehérek első találatára: bő 10 percnyi játék után Nicolo Mazzonetto gólra váltotta a Rákóczi elő formás akcióját. Neki tulajdonképpen csak annyi dolga maradt, hogy a hálóba továbbítsa a játékszert (1–0). A folytatásban aztán estek-keltek mindkét csapat játékosai a pályán, amit tudjunk be az előző napi hatalmas esőzésnek. Inkább a hazaiak kezdeményeztek, mégis nem sokkal az ivószünet után egy felívelésnél a felső léc mentette meg az egyenlítő góltól a kaposváriak kapuját. Az első játékrész krónikájához tartozik, hogy a horvátok egyik játékosának idő előtt fejeződött be a játék, miután sérülés miatt le kellett cserélni.
A második játékrészben is jobbára azt történt a pályán, amit a kaposváriak elképzeltek és szerettek volna. Az 57. percben Nagy Máté növelte tovább a hazai előnyt (2–0), majd a rendes játékidő lejárta előtt nem sokkal Görög Gergő állította be a végeredményt. A másik oldaltól érkezett az ívelés, Görög pedig kapásból kapura suhintotta a labdát (3–0). Kétségkívül látványos és védhetetlen gól volt, amely előtt – szó szerint – még a Kaposvári Rákóczi FC mestere, Székely Tibor is kalapot, pontosabban sültös sapkát emelt. Az utolsó (hazai) edzőmeccs után a szurkolók megtapsolták a Rákóczi játékosait. Mi tagadás, jó érzés volt hallani...
A hétvégén, vasárnap már élesben játszik a Rákóczi: az NB III. Dél-Nyugat csoportjának a nyitányán Tolna megyébe a Majos csapatához látogat majd el.

 

Kaposvári Rákóczi FC–NK Koprivnica II. 3–0 (1–0)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 150 néző.
Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. (Horváth F. a 77. percben) – Heil M. (Kis-Fónai M. a 67. percben), Nagy M. (Kámi B. a 67. percben), Hadaró V. (A. Mazzonetto a szünetben) – Görög G., Szederkényi Á., Balla K. (Mayer M. a 67. percben), Horváth B. (Balogh Á. a szünetben), Pusztai D. – Babinszky B. (Pressing M. a 67. percben), N. Mazzonetto. Vezetőedző: Székely Tibor.
Gólszerzők: N. Mazzonetto (a 11. percben), Nagy M. (az 57. percben), Görög G. (a 80. percben).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában