Többezer csapás a magyar tengeren

2024.07.28. 06:54

Közel négyezren teljesítették a Balaton-átevezést

Szombaton reggel a Balaton partja ismét életre kelt, amikor közel négyezer lelkes evezős lepte el a Zamárdi Szabadstrandot a hetedik Hervis Balaton-Átevezés alkalmából. Az esemény izgalma már kora reggel érezhető volt, amikor kajakok, kenuk, SUP-ok és sárkányhajók sora készült a nyolc kilométeres táv teljesítésére.

Hajdú Marianna

A napot szikrázó napsütés és enyhe szél tette még tökéletesebbé. A rajtszámátvétel, a SUP-ok felfújása és a felkészülés után Bodnár Csenge segített bemelegíteni a vízreszállókat, amelyet követően 9:00 órakor elsőként, a sárkányhajósok rajtoltak el. A vízi kaland kezdetét Dalnoki Balázs, a Hervis Sport-és Divatkereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatójának rajtszava indította el.

A versenyzők Tihany felé vették az irányt, ahol csapatban és egyénileg, párban vagy éppen családi projektben vívták meg méterről méterre a távot. A tihanyi partoknál a fordulókapun áthaladva visszaeveztek Zamárdi felé, ahol a célba érkezés után mindenki átvehette a jól megérdemelt befutóérmét. 

Az evezős csapatoknál Cseh Ottó és Szögi László voltak a leggyorsabbak, míg a kajakos csapatoknál Urbán Zsombor és Mogyorósi Milán álltak a dobogó legfelső fokán. A kenu kategóriában Kozma Tamás és Hajnal Jenő bizonyult a legjobbnak. 

Az eseményen amatőrök és profi sportolók, köztük az ex-olimpikonok is részt vettek, ami még izgalmasabbá tette a versenyt. De a parton is zajlott az élet. 

A sátraknál SUP-deszkák, naptejek és egyéb kiegészítők várták az érdeklődőket. A szerencsekerék pörgetésével értékes ajándékokat lehetett nyerni, miközben a befutóknak „finisher” feliratú pólókat osztottak. Az egészségmegőrzés és támogatás is fókuszban volt ezen a napon. 

Aki akarta ingyenes anyajegyszűrésre is bekukkanthatott az egyik sátorba, amíg a másikban véradást is szerveztek.

Mint a főszervezőtől, Vida Gergelytől megtudtuk, idén is közel négyezren gondolták úgy, hogy megbírkóznak a 8 kilométeres távval és átevezik a Balatont. 

– A célja és az üzenete ennek a rendezvénynek ugyanaz, mint hét éve, minél több ember számára lehetőséget szeretnénk nyújtani arra, hogy átszeljék hazánk legnagyobb tavát. Évről évre azt látjuk, hogy a mezőny megoszlik az amatőrök és profibbak között. Mindig látunk visszatérő ex-olimpikonokat, rutinos vízen járókat. Bízom abban, hogy a következő évben akár az ötezer fős részvételt is elérjük – tette hozzá a szervező

A Hervis Balaton-Átevezés nemcsak a versenyzőknek, hanem a parton lévőknek is felejthetetlen élményt nyújtott. Már most izgatottan várjuk a jövő évi eseményt, ahol remélhetőleg még többen kell rajthoz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában