Kajak-kenu

2024.08.05. 15:30

A kaposvári Bajzik Éva egyéniben, a siófokiak csapatban szerezte bronzérmet

Újra a szegedi Maty-ér felé vették az irányt vármegyénk kajak-kenusai, akik gyermek és kölyök korosztályban küzdöttek a magyar bajnoki címért.

Klein Péter Nándor

Fotó: Siófoki Kajak Egylet

Újfent népes mezőny gyűlt össze Szegeden, ugyanis 91 tagszervezet 1498 sportolója vett részt a gyerek és kölyök magyar bajnokságon, ami mellett, SUP és kajakpóló magyar bajnokságot is tartottak, illetve ebben az évben is megemlékeztek a Kolonics Györgyről. Az országos seregszemléről természetesen vármegyénk tehetséges fiataljai sem hiányoztak, a Kaposvári Vízügyi SC egy, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola nyolc, a Siófoki Kajak Egylet tizenegy, míg a Siófoki Kajak-Kenu SE hat sportolója küzdött a minél jobb helyezésért.
Közülük a legjobb egyéni eredményt Bajzik Éva érte el. A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola kajakosa az MK-1 gyermek U10-es korosztályban, 2000 méteren szerzett bronzérmet. A Siófoki Kajak Egylet versenyzői csapathajóban alkottak maradandót. A Csizmazia Dániel, Buruncz Bence, Árr Barnabás Péter, Bálint Soma Benedek összetételű négyes az MK-4 gyermek U10-U11 kategóriában, 1000 méreten állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában