Kosárlabda

2024.08.22. 20:19

Biztató kezdés a PVSK ellen

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Kometa Kaposvári KK, mely fordított és sokáig vezetett is a PVSK-Veolia ellen. A hajrá azonban a vendégeké volt, a védekezés szétesett, Amorie Archibald ponterős játékára pedig nem volt meg az ellenszer.

Az első játékrészben végig futott az eredmény után a Kometa Kaposvári KK, miután az amerikai légiós, Amorie Archibald gyorsan átlépte a tízpontos küszöböt. Ennek ellenére a negyed végére elpárolgott a különbség, sőt a második tízperces etap elején Antalics Dániel kosara után a vezetést is átvette a KKK, melynek színeiben debütált a csapat egyetlen légiósa, az amerikai iránytó, Darrion Trammell.

Vendég oldalon ezt követően Micovic Ognjen és Chris Payton jelentkezett ponterősebb játékkal, hazai részről pedig az egyik legszebb jelenetet Kocsis Zalán mutatta be egy hatalmas sapkával. A szünet előtt látványosan megállt a PVSK támadógépezete, amit ki is használt Branislav Dzunic együttese, mely így hétpontos előnnyel mehetett az öltözőbe (42:35).

A fordulás után gyorsan átlépte a tízpontos különbséget a Kaposvár, melyet a folytatásban növelni is tudta a különbséget (57–43), csakhogy Amorie Archibald begyújtotta a "rekétákat" és pár perc alatt újabb tizenkét pontot helyezett el a gyűrűbe (57–50). Branislav Dzunic időkérése jókor jött, a rutinos tréner sikeresen fogta meg a gyeplőt, így kilencpontos előnyről kezdődhetett az utolsó tíz perc (63–54).

A PVSK egy 0–7-es rohammal kezdte meg a hajrát, így gyakorlatilag pillanatok alatt egy fej-fej melletti új mérkőzés indult. Lélektani előnyével ugyanakkor nem tudott élni a vendég csapat, ugyanis Darrion Trammell volt az, aki előlépett a sorból és egy faultos kosár után zsinórban két triplát helyezett el a gyűrűben (76–67). A végére viszont szétesett a védekezés és ezt a PVSK ki is használta. Amorie Archibald végül 37 pontig jutott, a vendégek pedig szoros csatában három ponttal jobbnak bizonyultak.


Kometa Kaposvári KK–PVSK-Veolia 85–88 (20–21, 22–14, 21–19, 22–34)
Kaposvár Aréna: 300 néző, V.: Szecsődi R., Fodor B., Koncsek B.
Kometa Kaposvári KK: Darrion Trammell (24/12), Völgyi Marcell (9), Szőke Bálint (3),  Puska Bence (5/3), Kis Raul (10/9). Csere: Kocsis Zalán (3/3), Fehérvári Gergő (-), Antalics Dániel (4), Luka Markovic (8), Uros Rosic (8/3), Bogdán Benedek (5/3), Paár Márk (6/3). Vezetőedző: Branislav Dzunic.
PVSK-Veolia: Frank Áron (3/3), Chris Payton (7), Micocic Ognjen (9/3), Amorie Archibald (37/9), Elvis Harvey (4). Csere: Merkl Barna (-), Mokánszki Máté (6/6), Antóni Csanád (4), Plézer Gábor (4), Molnár Mátyás (5/3), Radó Ádám (-), Németh András (9/6). Vezetőedző: Srecko Sekulovic.


Mestermérleg

Branislav Dzunic: – A mai találkozó és a felkészülési időszak arról szól, hogy mérkőzés közben is lássuk azt, amit az edzéseken gyakorlunk. Így az eredmény azt gondolom másodlagos. Nem játszottunk rosszul, több jó periódusunk is volt, de a kritikus pillanatokban engedtünk az ellenfelünknek. A lepattanózással küzdeni fogunk és sok eladott labdánk volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában