Kézilabda

2024.08.13. 15:24

Bombameglepetés Németország ellen

A magyar férfi ifjúsági válogatott egy fantasztikus bravúrgyőzelemmel kezdte a felsőházi középdöntőt a montenegrói Európa-bajnokságon. Bombameglepetés ez a javából, a fiatalok 25-20-ra nyert az addig hibátlan németek ellen.

A magyar válogatott szinte végig vezetett és nagyszerű hajrával végül ötgólos győzelmet aratott a csoportkört roppant magabiztosan, hibátlanul abszolváló németek ellen. Támadásban több jó teljesítményt is láthattunk, de közülük is kiemelkedig az ötgólos Eklemovic Márkó, valamint a hat találattal, ráadásul rontott lövés nélkül záró beálló, Mészáros Máté. Erre mondják azt, hogy bombameglepetés, főként a Svédország elleni vereség után.

Bombameglepetés
Bombameglepetés: Várady-Szabó László 18 védést mutatott be, kereken 50 százalékkal védett Németország ellen Fotó: Stefan Ivanovic

Várady-Szabó László lehúzta a rolót, ez kellett a bombameglepetéshez

Végy egy jó kapust! – szól a jól ismert mondás, amit láthatóan Gulyás István szövetségi edző is ismer, hiszen a kontinenstorna előtt meghívót küldött Várady-Szabó Lászlónak, a BFKA-Veszprém tehetséges hálóőrének, aki 18/36-os mutatóval, 50 százalékos (!) védéshatékonysággal zárta a Németország elleni találkozót, ami extraklasszis teljesítménynek számít. Persze mindehez kell egy jó csapat és egy hatékony védekezés, ami szintén adott volt és megvalósult.

Németország–Magyarország 20–25 (10–11)
Podgorica, Bemax Arena, V.: Me. Ilievski, Mi. Ilievski (északmacedónok).
Németország: Guretzky, Stieglitz (kapusok), Ciudad, Daniel 3, Grüner, Karrenbauer, Krügele, Kusche, Mudrow 4 (2), Schröder 2, Sprössig 1, Strobel 3, Voss 1, Wanjura 1, Wolf 1, Zink 4. Szövetségi edző: Carsten Klavehn.
Magyarország: Balogh, Várady-Szabó (kapusok), Apró, Eklemovic 5, Fazekas 3, Gáncs-Pető 1, Hoffmann 3, Kovács 1, Kucsera 2, Mészáros 6, Németh, Racskó 3, Szabó, Szökrényes, Vincze 1, Zakor. Szövetségi edző: Gulyás István.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 0/0.

Teljes, online jegyzőkönyv ITT!

Mestermérleg

Gulyás István, a magyar ifjúsági kézilabda válogatott szövetségi edzője:  – Boldogok vagyunk. Nagytestűek a német fiúk, sok energia volt megtartani őket, de bírták a srácok. Mindemellé nagyon jó kapusteljesítmény társult, ilyen védési hatékonyság mellett pedig illik nyerni. Igyekeztünk szélre játszani, de ez az első félidőben nem valósult meg, a másodikban pedig hibákat vétettünk innen. Viszont ügyesek voltak a belső posztokon a fiúk. A svédek elleni mérkőzéshez képest sokkal taktikusabban játszottak a srácok. Azt mondtam a csapatnak, hogy miután az alapvető célkitűzésünket elértük, innentől tényleg élvezni kell ezt a tornát, a játékot, a kézilabdát. Jó állapotban vagyunk, jó a regenerálódásunk, jó a hangulat is, egy győzelem ráadásul ezen mindig segít, így pedig könnyebb a hibákat is javítani és újult erővel nekimenni a következő kihívásnak.

Európa-bajnoki "kisokos"

További eredmények: Szerbia–Dánia 29–29; Svédország–Izland 29–34; Spanyolország–Norvégia 39–32.

A G-csoport állása: 1. Magyarország 2 p. (+5), 2. Szerbia 1 p. (0), 2. Dánia 1 p. (0), 4. Németország 0 p. (-5).

A H-csoport állása: 1. Spanyolország 3 p. (+7), 2. Izland 2 p. (+5), 3. Svédország 0 p. (-5), 4. Norvégia 0 p. (-7).

A magyar válogatott a Németország elleni bravúrgyőzelemmel roppant közel került az elődöntőhöz, amit kedd este 19.30 órakor (lapzárta után) egy Szerbia elleni győzelemmel be is biztosíthatott Gulyás István csapata, mely csütörtökön 19.30 órakor Dánia ellen zárja majd a középdöntőt. Az elődöntőket augusztus 16-án pénteken, míg a döntőt és a helyosztókat 18-án vasárnap rendezik. A torna valamennyi találkozóját a Sport TV élőben közvetíti. 

Házi góllövőlista

  1. Eklemovic Márkó - 21 gól
    2. Fazekas Máté - 16 gól 
    3. Racskó Máté - 15 gól 
    4. Hoffmann Balázs - 9 gól 
    4. Mészáros Máté - 9 gól

További sporttal kapcsolatos helyi hírek és videók

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában