Kézilabda

2024.08.14. 13:42

Meglepetés: Szerbia is kipipálva, elődöntőben a válogatott

A középdöntő utolsó fordulójától függetlenül elődöntőbe jutott a magyar férfi ifjúsági kézilabda-válogatott, miután fordított és három góllal legyőzte Szerbiát. Gulyás István együttese ezzel minden előzetes várakozást túlteljesített és komoly meglepetést okozott.

A Németország elleni (25–20) bravúrgyőzelem után, mely igen komoly meglepetés volt, az elődöntőbe jutásért léphetett pályára Szerbia ellen a magyar ifjúsági válogatott. Gulyás István csapata jól kezdte a mérkőzést, a 14. percben azonban egyenlített Szerbia, mely Drasko Djordje vezérletével a vezetést is átvette. 

Meglepetés a köbön
Komoly meglepetés a magyar ifjúsági válogatott szereplése
Fotó: Stefan Ivanovic

Meglepetés vagy sem, a győzelem elődöntőt ér

A szünet után háromgólos hátrányban is volt a nemzeti csapat, mely több ízben is egyenlített, majd a 43. percben a vezetést is étvette (24–23). A szerbek 25–25-ig tartották a lépést, ekkor viszont jött egy 4–0-ás magyar roham, mely döntőnek bizonyult. Kovács Boldizsár kétszer, majd Eklemovic Márkó és Mészáros Máté is betalált, a hajrában pedig a szerbek csak futottak az eredmény után. Drasko Djordje elképesztő mérkőzést játszott, a szerb tehetség 17 gólt lőtt és mindössze egy rontott lövése volt, de ez sem volt elég, a magyar válogatott szépen kézben tartotta az eredmény alakulását. Győzelmével a magyar válogatott bejutott az elődöntőbe, már csak az a kérdés, hogy Dánia ellen megszerezzük-e a csoport első helyét.


Magyarország–Szerbia 36–33 (16–18)
Podgorica, Bemax Arena, V.: Oyarzum, Zaragueta (spanyolok).
Magyarország: Balogh, Várady-Szabó (kapusok), Apró 5 (1), Eklemovic 4 (1), Fazekas 7, Gáncs-Pető 2, Hoffmann 2, Kovács 5, Kucsera 1, Mészáros 4, Németh, Racskó, Sikler 1, Szabó 3, Vincze 2, Zakor. Szövetségi edző: Gulyás István.
Szerbia: Tot, Zekic (kapusok), Borojevic, Brkic, Cavic, Cenic 6, Drasko 17 (5), Jokic 2, Milosevic, Mrdjan, Pavlovic, Petkovic, Simic 2, Simulija, Stankov 5, Stankovic 1. Szövetségi edző: Darko Trivkovic.
Kiállítás: 6, ill. 14 perc.
Hétméteres: 3/2, ill. 5/5.

Részletes statiszika ITT!

Mestermérleg

Gulyás István, a férfi ifjúsági válogatott szövetségi edzője: – Az elején visszahoztuk az ellenfelet az életbe, sok labdát elszórtunk, annyit, hogy egy meccsre is elég lett volna. A svédek elleni mérkőzés után a hozzáállás miatt panaszkodtam, ez jól láthatóan orvosolva lett, és ez ilyenkor párosul a jó formával is. A szerb csapat is nagyon jó játékosokból áll, nekünk minden mérkőzésre más-más védekezési rendszerrel kell készülnünk, különböző stílusokkal találkozunk napról napra. A mai mérkőzésre hasonlóan tervezetünk, mint a németek ellen, a második félidőben nagyobb intenzitással akartunk futni, illetve az öt-egyes védekezéssel megpróbáltuk beszorítani a lövőket, igaz, ma nagyon nehezen bírtunk a szerb balátlövővel. A kulcsa az egésznek az, hogy a mi játékosaink nagyon jó állapotban vannak.

Infótár

További eredmények: Norvégia–Svédország 26–36; Izland–Spanyolország 27–32; Dánia–Németország 26–24.

A G-csoport állása: 1. Magyarország 4 p. (+8), 2. Dánia 3 p. (+2), 2. Szerbia 1 p. (-3), 4. Németország 0 p. (-7).

A H-csoport állása: 1. Spanyolország 4 p. (+12), 2. Izland 2 p. (0), 3. Svédország 2 p. (+5), 4. Norvégia 0 p. (-17).

Gulyás István csapata csütörtökön 19.30 órakor Dánia ellen zárja majd a középdöntőt, és ezt követően kap majd ellenfelet a másik ágról. Az elődöntőket augusztus 16-án pénteken, míg a döntőt és a helyosztókat 18-án vasárnap rendezik. A torna valamennyi találkozóját a Sport TV élőben közvetíti.

Házi góllövőlista: 

  1. Eklemovic Márkó - 25 gól
    2. Fazekas Máté - 23 gól
    3. Apró Botond - 18  gól
    4. Racskó Máté - 14 gól
    5. Mészáros Máté - 13 gól
    6. Hoffmann Balázs - 11 gól
    7. Gáncs-Pető Máté - 9 gól

További sporttal kapcsolatos helyi hírek és videók

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában