Labdarúgó MOL Magyar Kupa

2024.08.03. 20:52

Nagyatádi örömünnep a Siófok ellen

Három somogyi együttes jutott tovább a MOL Magyar Kupa második körébe, míg ugyancsak három búcsúzott a sorozattól.

Klein Péter Nándor

Fotóillusztráció

Fotó: Lang Róbert

A labdarúgó MOL Magyar Kupa első körében vármegyénk két harmadik ligás, illetve három megye I.-es csapata is pályára lépett. Az NB III.-as Rákóczi FC magabiztos játékkal ejtette ki a Pest megyei első ligás Viadukt SE Biatorbágy gárdáját, míg a Somogysárd játék nélkül jutott tovább a Lovászhetény ellen.

A legnagyobb érdeklődéssel a Nagyatád–Siófok összecsapást vártánk a somogyi futball szerelmesei. A Papp Zoltán vezette hazaiak az első félidőben Dekanics Márk révén az első félidő végén magukhoz ragadták a vezetést, amit a hajrában fölényessé tettek Horváth Péter duplájával, így kiejtették az előző idényben még második ligás, azóta viszont jelentős átalakulás keresztülment BFC Siófokot. 

Nagyatádi FC–BFC Siófok 3–0 (1–0)
Gólszerzők: Dekanics (a 36. percben), Horváth P. (a 81.és a 91. percben)

 

A Nagybajomi AC a Baranya vármegyei I.-es Mohácsot fogadta. A találkozó gólfesztivállal indult, hiszen tizenhárom perc alatt négy találat is született, egyenlő elosztásban. A folytatásban elapadt a gólcsap. A következő, egyben mindent eldöntő találatra az 59. percig kellett várni, ekkor Bálint Gergő talált a hazai kapuba, továbbjuttatva ezzel a Mohácsot.

Nagybajomi AC–Mohácsi TE 1888 2–3 (2–2)
Gólszerzők: Horváth E. (a 9. percben), Palkovics (a 13. percben), illetve Román Z. (a 4. és a 12. percben), Bálint G. (az 59. percben).

 

Marcaliban, ahol a Fejér vármegyei első osztályú Ercsi Kinizsi vendégszerepelt a hazaiak kétszer is vezetést szereztek, azonban Balogh László, illetve Varga Donát találatára is válaszolni tudtak a vendégek. A rendes játékidőben így nem bírtak egymással a felek, akárcsak a kétszer tizenöt perces hosszabbításban. Az idegek csatáját, a büntetőpárbajt a vendégek bírták jobban, így a Marcali elbúcsúzott a sorozattól.

Marcali VFC–Ercsi Kinizsi SE 2–2 (1–1, 2–2, 2–2), büntetőkkel: 2–4
Gólszerzők: Balogh L. (a 19. percben), Varga D. (az 56. percben), illetve Hodula (a 36. és a 75. percben).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában