Helyi sport

2024.08.28. 11:29

Nemzetközi tapasztalatot is szerzett a NEKA serdülő csapata Tatán

Remekül beleillett a nyári felkészülésbe az erős mezőnyt felvonultató Kanyó Memorial nemzetközi torna, ahol a NEKA fiú serdülőcsapata negyedikként zárt.

Fotó: MW

Ahogy Gazdag Tibor, a NEKA serdülő csapatának vezetőedzője az értékelésében fogalmazott, nagyszerű csapatmunka eredményezte azt, hogy a későbbi tornagyőztes horvát együttest a csoportban legyőzték, és örömteli, hogy svédországi meghívást is kiérdemeltek a teljesítményükkel. A szülők biztatása is nagy segítség volt a fiúk számára.

– Hogyan értékeli a hétvégi eseményeket?
– Nagyszerű hetet töltöttünk Tatán a három korosztályunkkal. Mindenképpen egy helyen szerettünk volna edzőtáborozni, ahol minden lehetőség adott. Volt lehetőségünk a Kanyó tornán szerepelni, emellett maximálisan el tudtuk végezni az erőfejlesztő, labdás és futóedzéseket, így Tata a lehető legjobb választás volt.

– Idén először indult a csapatával a Kanyó tornán, ahol a negyedik helyen zártak. Milyen tapasztalatokat szereztek?
– Az eddigi évekből kiindulva tudtuk, hogy egy nagyon nívós tornán fogunk részt venni erős csapatok ellen, épp ezért – figyelembe véve a terhelésünket – abszolút nem az eredményre koncentráltunk, hanem arra, hogy minél többet tanuljunk az ellenfeleinktől. Játszhattunk svéd, dán és horvát ellenféllel, valamint a Pick Szeged és a Veszprém csapatával is. Elsősorban a védekezés gyakorlására fordítottuk a mérkőzéseket, de nagyon jó volt, hogy támadásban gyakorolhattunk több fajta nyitott védekezési rendszerrel szemben is, amivel itthon nem találkozunk.

– A negyedik hely és a NEKA játéka elismerésre méltó teljesítmény volt.
– Valóban. Az, hogy egy ilyen erős mezőnyben négy közé jutottunk az a várakozásainkat felülmúlta. Az pedig, hogy a torna győztes horvátokat a csoportmérkőzés folyamán nagyon nagy csapatmunkával le tudtuk győzni, mutatja a torna erősségét is. Nagyon jóleső visszajelzés, hogy a svéd Aranas csapatától azonnal kaptunk egy jövő évi torna meghívást.

– A Kanyó torna előtt azt nyilatkozta, hogy egy percig nem habozott, amikor felmerült a szereplés lehetősége.
– Mindent összevetve tökéletes hetet produkáltak a srácok az elvégzett munkát tekintve, valamint csapatépítés szempontjából nézve is hasznos volt a tornával egybekötött edzőtábor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában