Labdarúgó NB III. Dél-Nyugati csoport

2024.08.27. 15:17

Újabb rangadót vív a Rákóczi FC

Két veretlen együttes néz egymással farkasszemet szerdán 17.30 órakor a Rákóczi Stadionban. A bajnokságot jobb gólkülönbségével vezető Kaposvári Rákóczi FC a harmadik helyen álló Iváncsát KSE gárdáját fogadja az NB III. Dél-Nyugati csoportjának ötödik fordulójában.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Róbert

Két, eddig hasonló eredményeket felvonultató együttes lép majd pályára szerdán, 17.30 órakor Kaposváron, ugyanis a Rákóczi FC, illetve az Iváncsa is három győzelemmel, illetve egy döntetlennel kezdte a harmadik vonal Dél-Nyugati csoportját. Ráadásul mindkét csapat igen eredményes a kapu előtt, hiszen a Fejér vármegyeiek tizenhárom, míg a somogyiak húsz alkalommal vették be az ellenfelek kapuját.
– Izgatottan várjuk a mérkőzést, hiszen az Iváncsa egy erős ellenfél, így biztos vagyok benne, hogy jó meccs elé nézünk – mondta Szederkényi Ádám, a Kaposvári Rákóczi FC középpályása. – A célunk, hogy egy magabiztos játékkal otthon tartsuk a pontokat, de tudjuk, hogy nem lesz egyszerű feladat.
Az is hasonló a két együttesben, hogy a kaposváriak, illetve az iváncsaiak is egy-egy sikeresen megvívott MOL Magyar Kupa mérkőzéssel a hátuk mögött várják az újabb hétközi bajnokit. 
– Nagy önbizalommal vágunk neki a folytatásnak, hiszen egy ilyen jó szereplés megadja a remek hangulatot az öltözőben – tette hozzá Szederkényi Ádám. – A legutóbbi meccseken remekeltünk, s ezt szeretnénk folytatni. Ahogy a mesterünk, Székely Tibor is mindig elmondja, ezt egy koncentrált játékkal tudjunk megvalósítani. Nem szabad attól elszállnunk, hogy jól szerepelünk, ennek a kulcsa, hogy betartjuk az edzői utasításokat. 

Az élen áll a Rákóczi FC 

A kaposváriak, akik ebben az idényben már nyertek egy rangadót, hiszen idegenben verték az FC Nagykanizsát, az élről várják a bajnoki folytatást, míg az Iváncsa a harmadik pozícióból érkezik Kaposvárra.
– Remek állapotban vagyunk, a mester is próbálja úgy forgatni a csapatot, hogy mindenkinek kellő terhelés jusson, így jó állapotban várjuk a meccset – mondta Szederkényi Ádám. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában