Helyi sport

2024.08.12. 12:54

Tizenkét magyar érmet szereztek Isztambulban a Fekvenyomó Eb-n

A magyar fekvenyomók az összes korosztályt beleszámítva 5 arannyal, 4 ezüsttel és 3 bronzzal zártak az Isztambulban megrendezett fekvenyomó Európa-bajnokságon.

Szabó Ágnes két aranyérmet is szerzett, miután a +84 kilósok között 155 kilogrammal zárt, emellett az abszolút elsőséget is begyűjtötte. Eredménye a valaha nyomott legnagyobb súly a nőknél Magyarországon. Schauer Kornél a 120 kilósoknál ezüstérmes lett, míg Palágyi Zsanett (69 kg) bronzérmesként végzett. Az ifiknél Sajben Dániel (59 kg) Eb-ezüstöt szerzett, Kőhalmi Boriska (69 kg) 3. lett, akárcsak Balog Vencel (66 kg).

A masters mezőnyben is szép magyar eredmények születtek: Európa-bajnok lett Petróczki Magdolna (masters 2; 75 kg), Katona Bálintné (masters 2; 57 kg) és Salamon Erika (masters 2; 63 kg). A dobogó második fokára állhatott fel Schneider Erzsébet (masters 2; +84 kg), és egy kimagasló eredménnyel (205 kg) Cserna János (masters 2; +120 kg). A dobogós helyezéseken túl több Eb-pontszerző is volt a 20 fős magyar fekvenyomó-válogatottban.

„Úgy gondolom, hogy helyt állt a csapat minden tagja a kontinensbajnokságon. Azon az Eb-n, amelyen 31 ország 700 sportolója vett részt. A magyar válogatott tagjai 70 százalékban sikeres gyakorlatokat mutattak be” – mondta Kromek András, aki Szabó Ágnessel együtt nemzetközi bíróként is képviselte a magyar színeket.

Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke szerint :

A sportágunkban fontos fogásnem a fekvenyomás, és örömteli, hogy az összes korosztályban vannak olyan meghatározó versenyzőink, akik a nagy világversenyen rendszerint nagyot alkotnak. A válogatottunk ismét bizonyított, gratulálok mindenkinek

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában