Kosárlabda

2024.09.14. 19:40

A Pécs nyerte az Orosz László Emléktornát

A Kometa Kaposvári KK az NKA Universitas csapatát fogadta a XIII. MTOK Orosz László Emléktorna döntőjében szombaton a Kaposvár Arénában.

A finálét megelőző találkozón előnyre tett szert a Szeged az első negyedben, ám szoros második félidő után tudta csak megszerezni az emléktorna harmadik helyét a MAFC ellen.

Darrion Trammell kosarára Anthony Durham válaszolt pécsi részről, így 3–4 volt a döntőben az állás az első két percet követően. Korán időt kért Branislav Dzunic, mivel pontatlanul védekezett csapata, ráadásul labdaeladásból is kapott könnyű kosarat a Kaposvár. Hat ponttal elhúztak korán a baranyaiak. A házigazda az amerikai irányítójának hárompontosával zárkózott, de Luka Markovic is betalált távolról, így átvette a vezetést a Kaposvár 13–12-nél. Durham faultos kosara után már ismét a vendégek örülhettek. A játékrész utolsó perceiben Kocsis Zalán triplájával lett ötpontos a hazai fór. Jól dobott Dzunic alakulata kintről. Rosic Uros és Puska Bence is betalált messziről, így 31–24-es állás mellett következett a folytatás.

A második felvonás Nemanja Nikolic vezényletével az NKA Universitas Pécs gárdájának sikerült jobban. A szerb légiós 11 pontot dobott négy játékperc alatt. A Kaposvár a padról beálló Pucz Zalán triplájával vette át ismét a vezetést. A fiatal kosaras ráadásul rögtön két távolit is bevágott, amire egy emberként ugrott fel az Aréna közönsége. 43–39-nél kért időt Csirke Ferenc. A félidő előtt Durham büntetővel került ismét előnybe a Pécs. Ezt a különbséget meg is őrizték a vendégek a nagyszünetre, így 49–50-es állást mutatott az eredményjelző a félidőben.

A harmadik negyedet Kis Raul és Fehérvári Csegő kosaraival kezdték a somogyiak, de ezekre érkezett válasz a másik oldalon. Remekül szálltak be a kaposvári fiatalok, hiszen Pucz Zalán után Fehérvári is fontos pontokkal segítette csapatát. Csegő is feliratkozott a tripladobók kaposvári listájára, 56–56-ra kiegyenlítve a meccset csapatának. Küzdelmes perceket hozott mindkét fél számára a meccs, mely kezdett egyre fizikálisabbá válni. Ibrahim Durmo kosarával tudott kisebb előnyt szerezni a Pécs 59–64-nél a negyed végéhez közeledve. Kollár Bence két gyors hármasával elhúzott a baranyai csapat 11 ponttal, amit még növelni is tudtak a záró felvonásra.

Elszántan kezdték a hazaiak az utolsó negyedet, nem engedtek mezőnykosarat a pécsieknek, azonban nem estek be a somogyi dobások. Trammell büntetőivel zárkózott, majd Szőke Bálint ziccere törte meg a somogyi gólcsendet 65–76-nál. Rosic Uros hármasával pedig ismét meccsben érezhette magát a Kaposvár. Olyannyira, hogy Szőke faultos betörését követően hat pontra olvadt a 14 pontos vendég előny. Több mint négy percnyi játék után sem volt mezőnykosara Csirke Ferenc csapatának, remekül védekezett a Kaposvár. Durham hármasa törte meg a rossz baranyai sorozatot és 4,5 perccel a vége előtt. A Kaposvári Kis Raul közeli kosaraival zárkózott 74–82-nél. A végéhez közeledve Kollár újabb triplájával lett ismét tíz közte. Ezt az előnyt már a végéig meg tudták őrizni a vendégek, így ők nyerték az Orosz László Emléktornát.

Kometa Kaposvári KK–NKA Universitas Pécs 78–87 (31–24, 18–26, 12–24, 17–13)
Kaposvár Aréna. V.: Radnóti M., Farkas P., Szecsődi R.

Kometa Kaposvári KK: Trammell 14/3, Szőke Bálint 5, Markovic L. 10, Bogdán B. 8/3, Kis R. 11/3. Csere: Fehérvári Cs. 5/3, Kocsis Z. 6/6, Rosic U. 8/6, Puska B. 3/3, Pucz Z. 6/6, Paár M. 2.
Vezetőedző: Branislav Dzunic Edzők: Filipovic Gordan, Szőke Balázs.

NKA Universitas Pécs: Nikolic 15/12, Durham 17/3, Durmo 18, Meleg G. 7, Bacovic 13. Csere: Brbaklic 2, Kollár B. 11/9., Kerpel-Fronius G., Bor G. 2, Scherer B. 2.
Vezetőedző: Csikre Ferenc

A bronzmérkőzésen.

Újbuda MAFC–SZTE-Szedeák 100–104 (16–30, 38–27, 21–24, 25–23)
Kaposvár Aréna, V.: Danka P., Fodor B., Koncsek B.

Újbuda MAFC: Polgárdy Á. 35/12, Pintér D. 9, Vámos A. 5/3, Bazsó B. 22/9, Dobos M. Csere: Katona J. 14/12, Kovács L. 9, Viola D. 3, Molnár T. 3/3, 
Vezetőedző: Lakits András.

SZTE-Szedeák: Zsíros P.12/12, Langley12/6, Cseh B. 12/6, Heath 16, Herndon 19. Csere: Balogh Sz. 2, Cohill E. 11/9, Mayer Á. 4, Anda D. 16, Polányi K.
Vezetőedző: Simándi Árpád.

A XIII. MTOK Orosz László Emléktorna végeredménye:

1. NKA Universitas Pécs
2. Kometa Kaposvári KK
3. SZTE-Szedeák
4. Újbuda MAFC

A torna legjobb játékosa: Ibrahim Durma (NKA Universitas Pécs)
A torna legjobb kaposvári játékosa: Paár Márk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában