Kézilabda

2024.09.08. 17:30

A végjátékban Füstös Ádám bravúrja döntött

Egygólos győzelemmel kezdte az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság (NB I.) 2024/25-ös kiírását a Csurgói KK, mely az 1. forduló szombati összecsapásán hiába fordult hat góllal, végül épphogy nyerni tudott az Eger ellen.

Drámai végjátékban sikerült otthon tartania a bajnoki pontokat a Csurgónak, így beigazolódott Tóth Edmond jóslata, aki szoros találkozóra számított. Pedig az első harminc perc fölényes és magabiztos hazai győzelmet mutatott. Igaz, hogy nem kezdett jól a Csurgó, de 0–2 után beindult a hazai támadógépezet, a 9. percben pedig már hazai előnyt jegyezhettünk fel. Ekkor még egyenlített az Eger, ám az állás utoljára ekkor volt egál. Herceg és Tufegdzic duplája után már néggyel ment a somogyi gárda (8–4), így érthető módon jött is a vendégek időkérése. Ez azonban nem sok sikert hozott, Matic mester csapata ugyanis fokozatosan lépett el ellenfelétől. A Csurgó az első játékrész hajrájában már nyolc találattal is vezettek (16–8), a szünetre ebből az előnyből maradt meg hat gól (17–11).

A fordulás után egy darabig stagnált a különbség, majd a félidő derekán elkezdett felzárkózni az Eger, mely az 50. percben egy 0–4-es széria után mindössze két gólra volt. Az 54. percben aztán Arsenic Nikola találatával egyre zárkóztak a vendégek (23–22), az egyenlítés azonban elmaradt, miután kritikus helyzetben mindig villant egy csurgói kéz. Az 59. percben az egyenlítésért támadtak a vendégek, Zennadi Abdeldalil azonban technikai hibát vétett, a túloldalon pedig Tóth Péter talált a kapuba, mely utólag mint kiderült, győzelmet ért. Arsenic Nikola meccsben tartotta az Egert (26–25), mely három másodperccel a vége előtt még hétméterest lőhetett, azonban Füstös Ádám bravúrral védett, így Vladan Matic együttese egygólos győzelemmel rajtolt. 


Csurgói KK–Eger 26–25 (17–11)
Csurgó, Sótonyi László Sportcsarnok 500 néző. V.: Asztalos B., Szalay Z.
Csurgó: Holló – Majstorovic 2 (1), Herceg 4, ZAGAR 1, Szeitl, Brajovic 1, Vasvári. Csere: Füstös (kapus) Tufegdzic 5 (4), Kiss B. 2, Mazurek 1, Tóth P.2, Gábor M. 1, Papp T. 6, Bazsó G 1, Fekete G. Vezetőedző: Vladan Matic.
Eger: Ágoston – Maracskó , Sarak 5 (2) , Tóth K 4., Zennadi 4 , Tóvizi 3, Száva 2. Csere: Ficzere G. (kapus), Kiss G., Czabula M., Szöllősi O., Lezák 1, Yadegari 1 , Molnár-Nagy , Arsenic 4(1) , Bóti 1. Vezetőedző: Tóth Edmond.
Kiállítás: 12 ill. 16 perc.
Hétméterek: 5/7, ill. 3/5.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 1–2. 17. p.: 7–4. 22. p.: 9–6. 26.p.: 15–7. 35. p.: 18–13. 41.p.: 19–15. 46 p.: 22–18. 53. p.: 23–21. 57. p.: 25–24.

Nyilatkozatok

Vladan Matic: – Ez a mérkőzés is bebizonyította hogy furcsa játék a kézilabda, sosem lehet biztosra menni, mert mindig jöhet egy új fordulat. Nem az Eger játszott gyengén az első félidőben, hanem mi voltunk jók, de ez megváltozott a második félidőben. Van kiállása a csapatunknak, és azért is fontos, hogy hoztuk ezt a találkozót- még akkor is ha drámai volt a vége- mert az első meccs mindig meghatározó.

Tóth Edmond: – Megérdemelten tartotta itthon a pontokat a Csurgó, még akkor is, ha volt esélyünk a pontszerzésre itt a végén. Új a csapatunk, még szokni kell a bajnokságot. Büszke vagyok a második félidőben mutatott játékunkra mert az biztató volt. Ezen az uton kell tovább mennünk és akkor jönnek a pontok is.

Szeitl Erik: – Voltak hibák az első félidőben is, de jól kézilabdáztunk, a második játékrész második felében viszont görcsössé vált a játékunk. A végjáték kaotikus volt, de ezúttal Fortuna mellénk állt. Örülönk a két pontnak, úgy gondolom az összképet tekintve megérdemelten nyertünk.


Folytatás szeptember 14-én, szombaton 18.00 órakor idegenben, a HE-DO Braun Gyöngyös ellen, idegenben, amit szeptember 20-án, 18.00 órakor az újonc ETO University Handball Team elleni szintén idegenbeli találkozó követ.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában