Vízilabda Magyar Kupa

2 órája

Második helyen jutott tovább a Kaposvári VK

A BVSC-Zugló nyerte a Kaposvári VK elleni csoportrangadót a férfi vízilabda BENU Magyar Kupa A jelű négyesében. A somogyi pólósok így a második helyen jutottak a legjobb nyolcba.

Klein Péter Nándor

Fotó: ANDRASSY Zoltan

Pénteken a házigazda Eger, majd szombaton a Debrecen legyőzése után biztossá vált, hogy a Kaposvári VK kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé a BENU Magyar Kupában. A somogyiak soron következő ellenfele, a BVSC-Zugló is hasonló utat járt be, így egymás elleni találkozójuk arról hivatott dönteni, melyik csapat nyeri az A jelű négyest. 

KVK, Kaposvári VK
Kikapott, de továbbjutott a Kaposvári VK Fotó: Andrássy Zoltán

A mérkőzést a csoport favoritjának számító zuglóiak kezdték jobban, hiszen már az első támadásuk végén, Szeghalmi Zsombor akciógóljával előnybe kerültek. Ezt a folytatásban gyorsan háromra növelték, s meg is tartották az első negyed végégi. A másodikban aztán még jobban kinyílt az olló, a fővárosiak pedig már ekkor eldöntötték a mérkőzést, hiszen magabiztos, ötgólos előnnyel fordulhattak. 

Egy negyed nyert a Kaposvári VK

A harmadik negyedben a fiatal, 17 éves Benedek Mór, az olimpiai bajnok Benedek Tibor fia egy gyors duplával igazolta, hogy remek vízilabda-géneket örökölt, így neki is köszönhetően a BVSC már tíz góllal is vezetett. A KVK azonban nem adta fel, próbált közelebb férkőzni, s meg is nyerte az utolsó negyedet. A bajnokságban viszont vélhetően jobban megszorongatja majd a dobogóra esélyes zuglóiakat a Kaposvár. 

 

BENU Magyar Kupa, A csoport 

BVSC-Zugló–Kaposvári VK 18–9 (5–2, 3–1, 6–1, 4–5)
Eger, Bárány uszoda, 120 néző. Vezette: Ercse N., Kevi T. 
BVSC-Zugló: Gyapjas – Tátrai D., Konarik (3), Csacsovszky E. (2), Ekler (3), Szeghalmi (2), Kovács P. Csere: Benedek M. (4), Gál (1), Bundschuh, Tátrai T. (3), Kormány. Vezetőedző: Varga Dániel. 
Kaposvári VK: Kósik – Dőry (2), Bede (1), ifj. Berta (1), Fülöp B., Pellei K., Baj (2). Csere: Szilágyi Á. (kapus), Besenyei (2), Aranyi, Somogyvári (1), Vörös. Vezetőedző: Surányi László. 
Gól, emberelőnyből: 6/3, illetve 9/1. 
Gól, ötméteresből: 1/1, illetve 1/1. 
Kipontozódott: Fülöp B. (32. p.) 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában