Röplabda

2024.09.02. 16:38

A súlyzókat is nyúzzák a röplabdás lányok, munkában a KNRC

Javában tart a Kaposvári Női Röplabda Club felkészülése. Bár az Extra-liga sorsolása még várat magára, a munkát gőzerővel kezdte meg a KNRC.

Navracsics Zsófia

Fotó: Facebook/KNRC

A pályás edzések mellett az erőnlétre is nagy hangsúlyt fektetnek, de a vezetés a csapatszellem és a pozitív hangulat megerősítését is fontosnak tartja a KNRC együttesénél.

Vincent Lacombe, a KNRC vezetőedzője
Vincente Lacombe, a KNRC vezetőedzője szerint remek hét áll a csapat mögött Fotó: Muzslay Péter

– Egy nagyszerű héten vagyunk túl, a lányok minden edzésen nagyon tisztelettudóak és koncentráltak, ami idén kicsit jobban meg is mutatkozott, hiszen egy kicsit fiatalabb csapatról van szó – mondta Vincent Lacombe vezetőedző első felkészülési hét tapasztalatairól. – Jelenleg még a labdairányításon és a csapatrendszeren dolgozunk, de heti öt súlyzós edzése is van a lányoknak. Egyénileg jól dolgoznak, érezhető, hogy fejleszteni akarják a saját szintjüket – tette hozzá.

Kiváló a légkör a KNRC öltözőjében

A légkör viszont érezhetően nagyon pozitív, a szakvezető szerint két-három hétre van csak szüksége a lányoknak, hogy még inkább csapattá kovácsolódjanak. Vincent Lacombe kiemelte, hogy a csapatjáték kapcsán rendszerben gondolkodik.

– Mivel szinte a teljes csapat kicserélődött most a taktikával kell gyorsabban haladnunk, különösen a védekezés részével, ami nagyon fontos számomra. Elég mély vízbe dobtuk most a lányokat a rendszerünkkel kapcsolatban. Az egész csapatnak változnia és alkalmazkodnia kell az elképzeléseimhez, hiszen a végén nekik kell majd készen állniuk a szezon kihívásaira.

A KNRC csapata a felkészülési szakaszban legközelebb szeptember 11-én Székesfehérváron lép pályára a MÁV Előre SC ellen, a visszavágót szeptember 14-én rendezik a Kaposvár Arénában, ahol hazai pályán a megújult csapattal nyílt edzőmérkőzésen találkozhatnak a szurkolók. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában