Kosárlabda

2024.09.08. 17:19

Magabiztos kaposvári győzelem Veszprémben

Két győzelemmel zárta a felkészülés mögöttünk hagyott hetét a Kometa Kaposvári KK, mely a TF-Budapest után a harmadosztályú kosárlabda-bajnokságban a feljutást megcélzó Veszprém KK otthonában is roppant magabiztosan nyert.

Sikeres veszprémi kísérletekkel indult a találkozó (5–1), de Darrion Trammel faultos betörése után már a Kaposvári KK-nál volt az előny (10–12). Az első tíz percben jól tartotta magát a hazai csapat, a második negyed elején viszont hamar átlépte a különbség a tíz pontot. Uros Rosic hármasa és Puska Bence gyorsindítás utáni kosarával már 18–33-at mutatott az eredményjelző. A félidő végéhez közeledve Szőke Bálint egymás után két triplát is bevágott, így rövidesen huszonhat pontra nőtt a somogyi fór. A dudaszó előtt Trammell elsüllyesztett még egy távolit, így lett a félidő állása 33–59. A fordulás után tovább nőtt a különbség, a harmadik etap végére már  közel járt már a száz pontohoz a Kaposvár, mely végül negyvenhét ponttal győzte le alasonyabb osztályú ellenfelét.


Veszprém KK–Kometa Kaposvári KK 69–116
Kometa Kaposvári KK: Trammell 21/9, Paár M. 5/3, Markovic L. 5, Antalics D. 16, Kis R. 11/6. Csere: Bogdán B. 12, Szőke Bálint 14/6, Puska B. 7/3, Uros R. 8/3, Kocsis Z. 14/3, Pucz Z., Hajduk A. 3/3. Vezetőedző: Branislav Dzunic Edzők: Filipovics Gordan, Szőke Balázs.
A Veszprém KK legjobb dobói: Dupree 16/9, Sáfrán B. 12/9.

Bogdán Benedek: – Egy újabb hasznos edzőmérkőzés van a hátunk mögött, melyen tudtunk olyan elemeket gyakorolni, amik eddig gyengébben mentek. Nagyjűból sikerüt megvalósítanunk azt, amit a mérkőzés előtt és közben megbeszéltünk. Úgy gondolom, hogy jó úton járunk és bízom benne, hogy a bajnoki rajtra szépen összeáll a csapat. Sajnos Völgyi Marcell sérülés miatt kidőlt, várjuk vissza, ugyanis fontos szerepe van a csapatban. 


A felkészülési mérkőzések sora hazai pályán folytatódik a XIII. Orosz László Emléktornával, melynek első napján, szeptember 13-án, pénteken 18.00 órakor az NB I.-es SZTE Szedeák lesz a Kaposvári KK ellenfele. A szombati helyosztót pedig az eredmény függvényében vívja majd Branislav Dzunic együttese.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában