Videó

2 órája

Minden tagjukat megmozgatták a Gyakorló iskola diákjai

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) immár 19. alkalommal rendezte meg a Magyar Diáksport Napját. Tavaly országszerte több mint másfélezer iskolát és háromszázezernél is több gyermeket sikerült megmozgatni.

Fenyő Gábor

Fotó: Muzslay Péter

Egy évtizede nemzetközivé bővült a nagy és látványos megmozdulás; 2023-ban az Európai Diáksport Napján az öreg kontinens 41 országában egyszerre 2,6 millióan váltottak sportruházatra. A határokon átívelő program arra ösztönöz, hogy a diákok minél többet mozogjanak, s örök életre kössenek barátságot a sporttal.

sport, diáksport, Csokonai
Közösen sportoltak a diákok a Csokonaiban Fotó: Muzslay Péter

Minden évben szeptember utolsó pénteki napján több mint két órás közös mozgásra hívják a tanulókat és azok tanárait. Somogy megyében a kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános iskola, Gimnázium és Szakgimnázium volt a központi hely.

A lelkes és elszánt résztvevők előbb közös bemelegítő tánccal hangoltak a Csokonai tornacsarnokában, amelyet élőben közvetített az MDSZ a Facebookon. Jó volt látni, hogy a gyerekek – kint az udvar több pontján vagy éppen bent a csarnokban – milyen lelkesedéssel és mosolyogva hajtják végre a feladatokat. Végre vannak olyanok – hál’ istennek, egyre többen –, akik igenis szívügyüknek tekintik és fontosnak tartják a (napi) testmozgást. A legüdvözítőbb az lenne, ha egyre többen követnék a példájukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában