Az ötödik körre is jut rangadó

2024.09.05. 15:26

Megyei I. osztály: négy kör után négy csapat hibátlan

A Somogy vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában a legnagyobb figyelem a Balatonlelle–Nagybajom találkozót övezi.

Fenyő Gábor

Fotó: Lang Róbert

A Somogy vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság ötödik körében öt mérkőzést rendeznek szombaton délután, s kettő marad vasárnapra.

Balatonlelle SE vs Balatoni Vasas megyei I. osztályú labdarúgás
Nagybajomba utazik a Balatonlelle a Megyei I. ötödik fordulójában Fotó: Németh Levente

Az ötödik forduló párosítása

Szombat – 16.30 óra:
Nagybajom–Balatonlelle
A vendég Balatonlelle négy forduló után is százszázalékos, míg a házigazda Nagybajom egy hete (három kör után) már a második vereségét volt kénytelen elkönyvelni Csurgón. Mindkét csapatnak nagyon kellenének a pontok, amire inkább a lelleieknek van nagyobb esélye, lévén ők kevésbé lesznek foghíjasak.
– Az előző bajnoki szezont a második helyen zártuk, most viszont csak a 11. helyről várjuk a folytatást – mondta Horváth Péter, a Nagybajomi AC játékosedzője. A legfontosabb, hogy újra megtaláljuk és visszatérjünk a helyes útra. Én mindig csak a győzelemben gondolkodom, de el kell ismerni, most nem mi vagyunk az esélyesebbek: úgyhogy előre kiegyeznék az egy ponttal.
Babai Gábort még a második fordulóban Nagyatádon állították ki, s öt meccsre meszelték el, a játékvezetővel elkövetett sportszerűtlenség miatt. Hiányozni fog Ács-Gergely Gábor is, aki sérüléssel bajlódik.
– Egyértelműen nyerni szeretnénk hazai pályán, s így folytatni a megkezdett sorozatunkat. Egy hiányzónk van a fiatal Posza Kevin István személyében, akit legutóbb a Barcs elleni hazai bajnoki találkozón állított ki a spori – mondta Hegedűs Gyula, a Balatonlellei SE mestere.


Szombat – 16.30 óra:
Nagyatád–Balatoni Vasas
Nagy kérdés, hogy a hétközi toponári fellépés vajon mennyit vett ki az éllovas nagyatádi együttesből? Ha mégis voksolni kellene, akkor mi inkább nagyatádi sikerre szavazunk.


Szombat – 16.30 óra:
Toponár–Csurgó
A toponári alakulatot három ponttal előzi meg a bajnoki tabellán a Csurgó. A hazai pálya a toponáriak mellett szól, mi azonban azt mondjuk, hogy bármilyen eredmény elképzelhető.


Szombat – 16.30 óra:
Marcali–Juta
Egyértelműen az eddig százszázalékos házigazdák felé billen a mérleg nyelve, bár a jutaiak is begyűjtöttek már hat pontot.


Szombat – 16.30 óra:
Barcs–Kaposmérő
A pont nélkül álló barcsi együttes vendége az idei szezon újonca, a Kaposmérő lesz. Nehéz lenne előre megjósolni az eredményt, de az biztos, hogy a végeredménytől függetlenül nem tudnak majd előzni a hazaiak. A kérdés úgy szól, tud-e faragni hátrányán a Barcs, vagy továbbra is marad a két csapat között a négy pont különbség, avagy hétre nő a vendék mérőiek előnye.


Vasárnap – 16.30 óra:
Balatonkeresztúr–Somogysárd
Az eddig százszázalékos vendég Somogysárd tűnik a meccs favoritjának.


Vasárnap – 16.30 óra:
Tab–Kadarkút
Papíron a Kadarkútnak áll inkább a zászló, bár az az igazság, hogy gyaníthatóan ők is jobb bajnoki nyitányban bíztak.
A sereghajtó Kaposfüred csapata szabadnapos lesz.
 

Mesterlövészek
A góllövőlista állása: 1–2. (holtversenyben) Kollega Krisztián (Juta) és Millei Bálint (Csurgó) 6–6 gól; 3. Mészáros Dávid (Marcali) 5 gól; 4–6. (holtversenyben) Horváth Péter (Nagyatád), Juhász Ákos (Nagyatád) és Herzsenyák Áron (Somogysárd) 4–4 gól.
Négyen tripláztak, 12-en  dupláztak, míg egy híján félszázan egyszer vették be az ellen kapuját.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában