Kosárlabda

2024.09.17. 13:39

Ötvös Richárd, Mihalics Zoltán és Hock Gergő is remekelt az All-Stad gálán

Hétvégén került megrendezésre a III. Somogy Vármegyei Kosárlabda All-Star gála, melynek a Kaposvár Arénéba adott otthont.

2020 és 2022 után immár harmadik alkalommal rendezte meg a Somogy Vármegyei Kosárlabda Szövetség a megyei bajnokság legjobb játékosait felvonultató All-Star Gálát. A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is a megye kosárlabdázásáért elévülhetetlen érdemeket szerző Ékes Tamás és Skoda László emléke előtt tisztelegve „Ékes csapat” és „Skoda csapat” néven csaptak össze a felek.

Az ünnepélyes megnyitón Sárdi Péter a Somogy Vármegyei Kosárlabda Szövetség tiszteletbeli elnöke a hagyományokhoz hűen köszöntötte Ékes Tamás és Skoda László megjelent családtagjait, majd méltó módon kifejezetten jó színvonalú derbi vette kezdetét. A feldobás után inkább a Skoda csapat tudott előnyre szert tenni elsősorban Bodródi Márk tripláival 6-11 állt az eredményjelzőn. Jót tett Fodor Dénes időkérése, mert a negyed folytatása már az Ékes csapaté volt – a játékrészt végül Kovács Barna zsákolása zárta (23-20).

A folytatásban maradt előnyben az Ékes csapat, így a félidő öt pontos előnyükkel zárult (32-27). A mérkőzés szüneteiben rendezték meg a tripladobóversenyt, amelynek döntőjébe Hock Gergő, Romanek Péter és a KASI fiatalja, Tóth Máté került. A finálét végül nagy csatában Hock Gergő nyerte 10 ponttal.

A nagyszünet után Kiss Viktor passzai és Bán Balázs kosarai után ellépett ugyan az Ékes csapat, de a 27. percre visszajött a Skoda csapat és Bodor Csongor ziccerével már náluk volt az előny (43-44). A záró szakasz is fordulatosan alakult: a 33. percben Pintér Dániel pontjaival első ízben nőtt kétszámjegyűre a különbség, 60-49-re vezetett az Ékes csapat. Hock Gergő folytatta a félidei dobóversenyes formáját és vezetésével egy 10-0-ás választ produkált csapata.

Az utolsó percekbe érkezve a végül MVP-nek választott Ötvös Richárd szerzett két hármast, majd végül Mihalics Zoltán büntetői biztosították az Ékes csapat sikerét. Kijelenthető, hogy az immár hagyományosnak mondható, harmadik vármegyei mérkőzés is elérte célját.

„Ékes” csapat – „Skoda” csapat 72-67 (23-20, 9-7, 19-20, 21-20)
Kaposvár Aréna, vezette: Szecsődi R., Deák Zs., Mester M.
Ékes csapat: Ötvös R. (15/9), Mihalics Z. (13), Pintér D. (10), Bodor D. (9/3), Nagy A. (6/6). Csere: Bán B. (8), Kovács M. (5/3), Gál B. (4), Kiss V. (2), Csabai M. (-), Fogarassy L. (-). Edző: Fodor Dénes.
Skoda csapat: Hock G. (21/3), Hideg N. (15), Kovács B. (4), Zsille P. (4), Heffer B. (-). Csere: Bodor Cs. (7/3), Bodródi M. (6/6), Karabulut T. (4), Pöttendi G. (4), Sótonyi Á. (4), Lévai A. (-). Edző: Pöttendi Gábor.

A III. Somogy Vármegyei Kosárlabda All-Star Gála különdíjai:

A "Lia Büfé" Somogy Vármegyei All-Star gála MVP-je: Ötvös Richárd (Zrínyi KK, Ékes csapat)
A "Szerencsesarok Lottózó" Ékes csapat legjobb játékosa: Mihalics Zoltán (Marcali VSZSE)
A "Szerencsesarok Lottózó" Skoda csapat legjobb játékosa: Hock Gergő (Táncsics-Gyakorló, Skoda csapat)
A "La Rotonda Caffé" tripladobó-verseny győztese: Hock Gergő

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában