Labdarúgás

2 órája

A sereghajtót fogadja az éllovas Rákóczi FC

Vasárnap 16.00 órakor a tabella utolsó helyén álló FC Dunaföldvárt fogadja a Kaposvári Rákóczi FC a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának kilencedik fordulójában.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Róbert

A tabella utolsó helyén álló FC Dunaföldvár erre az idényre teljesen átalakult. Míg az előzőben a dobogóért küzdöttek a tolnaiak, addig most a bent maradásért, hiszen eddig csupán két pontot gyűjtöttek, azokat is hazai pályán.
– Nem nézzük le az ellenfelet az eredményei alapján, ugyanúgy készülünk belőlük, mint a többi csapatból – mondta Heil Máté, a listavezető Kaposvári Rákóczi FC belső védője. – Kielemeztük őket, igyekeztük feltérképezni a gyenge pontjaikat, reméljük, hogy ez győzelemmel fog párosulni. Átalakult a csapatuk, csak egy játékos maradt az előző idénybeli keretből, de nem ezzel, hanem saját magunkkal kell foglalkoznunk.

Rákóczi FC
Három győztes bajnokin van túl a Rákóczi FC Fotó: Lang Róbert

A Rákóczi FC a legutóbbi három mérkőzését megnyerte, így remek formában önbizalommal telve várhatják a zöld-fehérek a következő bajnokit, még úgy is, hogy sérüléshullám söpör végig a csapaton.
– Miden meccsbe úgy megyünk bele, hogy nyernünk kell, az önbizalmunkkal nincs gond, főleg úgy, hogy egy remek sorozatban vagyunk – folytatta Heil Máté. – Az előző idényben volt egy tizenhárom mérkőzéses veretlenségi sorozatunk, örülnék, ha ezt ebben az évben meg tudnánk dönteni.

Bizonyítani akar a Rákóczi FC fiatal védője 

A korábbi U19-es válogatott játékos ebben az idényben kicsit kevesebb lehetőséget kap, mint az előzőben, azonban élvezi, hogy van versenyhelyzet a csapaton belül.
– A keret erősségét mutatja, hogy van versenyhelyzet – tette hozzá a labdarúgó. – Közös a célunk, az érdekünk, így ez is arra sarkall arra, hogy minél jobb játékossá váljak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában