Labdarúgó NB III.

3 órája

Bizonyíthatják a siófokiak, nem kifutott eredmény volt a Pécs legyőzése

A harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának nyolcadik körében a PMFC elleni bravúrgyőzelemmel felvértezve utazik az újonc FC Főnix otthonában a BFC Siófok, amely vasárnap 16.00 órakor lép pályára Székesfehérváron.

Klein Péter Nándor

Fotó: Németh András

A legutóbbi idényt a BFC Siófok még a másodosztályban, míg az ország egyik legjobb nevelőegyesületének számító Főnix a negyedik vonalban töltötte. Ebben az idényben viszont mind a két klub az NB III. Dél-Nyugati csoportjában szerepel, ahol a balatoniak a hatodik, míg a székesfehérváriak a tizedik helyen állnak hét fordulót követően, a feleket azonban csak három pont választja el egymástól. Ezt növelhetik tovább Mészáros József tanítványai, akik egyben bizonyíthatják is, hogy a PMFC elleni bravúr nem csupán egy kifutott eredmény volt.
– Nem könnyű egy ilyen jó eredmény után mentálisan felkészíteni a srácokat, de bízom benne, hogy mindenki komolyan veszi a mérkőzést. – mondta Mészáros József, a BFC Siófok vezetőedzője. – A tabella alapján háromesélyes meccs vár ránk, hiszen két hasonlóan teljesítő csapat találkozik egymással.

BFC Siófok, Mayer Máté
A BFC Siófok Mayer Máté góljával verte a legutóbbi bajnokin a Pécset Fotó: Németh András

A MOL Magyar Kupa miatti bajnoki szünetben felkészülési mérkőzést vívtak a siófokiak, aki az ugyancsak harmadosztályú, de az Észak-Nyugati csoportban szereplő Balatonfüred ellen léptek pályára.
– Három-négy hetente próbálunk egy edzőmérkőzést játszani annak érdekében, hogy azok a labdarúgók, aki kevesebb percet kapnak a bajnokságnak is megkapják a kellő meccsterhelést – tette hozzá Mészáros József.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában