Európai Sporthét

5 órája

Háromszoros olimpiai bajnok ösztönzött a sportra Kaposváron

Az Európai Sporthét jegyében a kaposvári Dr. Bodosi Mihály Sportközpontban várta a sport, a mozgás és az egészséges életmód iránt érdeklődő amatőr- és élsportolókat egyaránt a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola (KASI) a Sportoló Sportváros nevet viselő eseményre.

Klein Péter Nándor

Fotó: Muzslay Péter

A lehető legtöbb embert szerették volna megszólítani és a sportolásra ösztönözni a kaposvári sportiskola edzői, illetve növendékei, ennek érdekében a KASI mind a nyolc szakosztálya képviseltette magát, így az érdeklődők az atlétikával, a birkózással, a jégkoronggal, judoval, kajak-kenuval, a kosárlabdával, a röplabdával és az úszással is megismerkedhettek, sőt egy-egy sportágspecifikus feladat során ki is próbálhatták.

sport, Kasi
Bemelegítéssel kezdődött a KASI sportos rendezvény Fotó: Muzslay Péter

Nyolc állomás várta a sport iránt érdeklődőket

Sztárvendégek is népszerűsítették a sportot Kaposváron, hiszen elfogadta a szervezők meghívását Szabó Gabriella, háromszoros olimpia bajnok kajakozó, Virth Balázs úszó mesteredző, illetve Kaszás Elza és ikertestvére Lilla Európa-bajnoki dobogós szumó birkózók.
– Nem kizárólag az a célom, hogy a kajak-kenu minél többen kipróbálják, hanem az a misszióm, hogy minden gyermek találja meg a neki való sportágat és legyen a sport az élete része, az pedig külön öröm, hogy Kaposváron számos sportág közül választhatnak – mondta Szabó Gabriella. – A kajak-kenu 25 évig volt az életem része, így leginkább ennek a sportágnak a szépségéről tudtam a legjobban beszélni. A kajak-kenuban az első pár évben nem az élsport a lényeg, hiszen rengeteg vízitúra szerepel benne, ami közben baráti kapcsolatokat lehet kialakítani, ráadásul az sem mellékes, hogy mindezt gyönyörű helyszíneken. Emellett változatos is, hiszen jó időben a vízen éri számos élmény a sportolókat, míg télen az edzőteremben és a tornateremben. Vallom, hogy a sport egy olyan út, ami egy életen át tart, hiszen sokan az élsport után sem hagyják abba teljesen.

Az eseményen az élvonalban szereplő KNRC röplabdázói, illetve a másodosztályú Kometa Kaposvári KK kosarasai is jelen voltak, emellett pedig sor került a Trivium jótékonysági futásra is. Kiegészítő programként pedig a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya tartott felvilágosítást az Európai Sporthét keretén belül megrendezett sportnapon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában