Tájfutás

2 órája

Tájfutással ismerkedtek az iskolások

Mócza Dániel

Fotó: Mócza Dániel

A nyári rendezvénysorozat folytatásaként a Berzsenyi Parkba hívták meg a Zselici Tájfutók a kaposvári általános iskolás gyerekeket, hogy megismertessék velük a tájfutást, mint szabadidős sporttevékenységet. A park zöld cserjéi között térképet ragadtak a református iskola felső tagozatosai, a Kodály első osztályosai és a Kisfaludy harmadik osztályosai is. 

Egy hétszáz méterest a kisebbeknek, és egy valamivel hosszabb pályát a készítettünk elő a nagyoknak, ami elég arra, hogy "kincsvadászat" élményét érezzék a gyerekek és így a tanóra végére is vissza tudnak érni az iskolákba.

- mondta el Galambos Erika, a Zselic Tájékozódási Futó és Szabadidősport Egyesület edzője. 

Fotó: Mócza Dániel

Céljuk, hogy ilyen lehetőségekkel is a szabadba, fák közé hívják a gyerkeket hiszen a természet igen nagy kincs. Ebben segített az Aktív Magyarország és a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség is, akik közösen létrehozták a Tájfutó Élmény- és Szabadidősport Programot, amely jó lehetőség arra, hogy a rendszeres mozgásra ösztönözze a gyerekeket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában