Labdarúgás

2024.09.17. 15:11

Ezt egy életen át kell játszani, 60 év felett is komoly tempót diktáltak a veteránok

A pécsi idősebb Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpont műfüves csarnoka adott méltó otthont a 60 évet betöltött labdarúgók országos bajnoki döntőjének. A veteránok bizonyították, hogy még mindig képesek magas szinten futballozni.

Klein Péter Nándor

Fotó: Kurdi József/PMFC

Két év kihagyás után folytatódott a veterán labdarúgó-bajnokság, melyen kizárólag 60 év felettiek léphettek pályára. Az eseményt ebben az évben a pécsi idősebb Dárdai Pálról elnevezett edzőközpontban rendezték, ugyanis Ott József, a PMFC korábbi edzője, illetve Papp Zsolt, pécsiek csapatorvosa karolta fel a sportesemény megszervezését. Az öregfiúk tornára nyolc, regionális győztes csapat érkezett, melyek két csoportban küzdöttek. Érdekesség, hogy a PMFC kovácstelepi edzőközpontjának műfüves csarnokában egyszerre két pályán párhuzamosan zajlottak a veterán találkozók, így a csoportküzdelmek mellett a helyosztók is.

veterán torna pécs
Harmadik helyen zárt a Kaposvár a veterán tornán Fotó: Kurdi József/PMFC

– Az elmúlt tizenöt év legjobb eredményét értük el – mondta Horváth Lajos, a kaposvári csapat játékosedzője. – A regionális tornákat bár évről-évre megnyerjük, de országos döntőben most sikerült először a legjobb négy között végeznünk. Ez a többi csapat ismeretében ez egy hatalmas, kiemelkedő eredmény, hiszen nálunk öt játékosnak van komoly múltja, a többiek amatőr szinten játszottak korábban. Az ellenfelek között több egykori válogatott is szerepelt, több mint háromezer NB I.-es meccs vonult fel ezen a tornán. A Pécset, a Szegedet és a Békéscsabát is sikerült megelőznünk, sőt csak egy kicsin múlott, hogy nem a második helyen végeztünk, de számunkra ez a bronzérem is nagy siker. 

 

A kaposvári csapat

Máté Sándor, Horváth Lajos, Kis-Pál János, Czimmerman Árpád, Domokos József, Szmolka János, Diseri József, Meksz Gyula, Fehér László, Prukner Gábor, Spánitz János, Hanusz János, Takács Zsot. Szakmai igazgató: Szabó László. Játékosedző: Horváth Lajos. 

 

Fotó: Kurdi József/PMFC

A Kaposvár a bronzmeccsen a Kecskemétet győzte le. Az ezüstérmet a Videoton szerezte meg, amely 2-1-re alulmaradt a döntőben a Nagykanizsával szemben. Az élen végző kanizsaiak két különdíjat is hazavihettek, Németh Tibort a legjobb kapunak, Kepe Tibort pedig a legjobb mezőnyjátékosnak választották meg. A gólkirályt ellenben a Videoton együttese adta Kádár Lajos személyében, aki négy találattal lett a legeredményesebb játékos. A torna helyezettjeinek járó trófeákat Dárdai Pál, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a Herta BSC egykori edzője adta át. A legjobb kapus Boday Ferenctől, a legjobb játékos Réfi Gábortól, a gólkirály pedig Toma Árpádtól vehette át a díját.

– Nagyon örülök, hogy támogatóink segítségével sikerült véghezvinnünk ezt a tornát, amellyel ilyen sok csapatot tudtunk megszólítani és az Idősebb Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpontba csábítani – nyilatkozta pmfc.hu-nak Ott József, a Veterán Országos Bajnoki Döntő szervezője. – Ismét bebizonyosodott, hogy közös szenvedélyünk a futball. Mindenki maximális alázattal játszott, szóval ezért jó időnként találkozni és egymás ellen futballozni, még így hatvan felett is.

A veterán bajnokság eredményei

Az A-csoport eredményei: Örkény–Szeged 2–0, Kaposvár–Kecskemét 1–1, Kaposvár–Örkény 1–1, Kecskemét–Szeged 1–0, Szeged–Kaposvár 1–3, Örkény–Kecskemét 0–1.
A B-csoport eredményei: Békéscsaba–PMFC 0–0, Videoton–Nagykanizsa 0–3, Videoton–Békéscsaba 3–0, Nagykanizsa–PMFC 1–0, PMFC–Videoton 2–5, Békéscsaba–Nagykanizsa 0–1.

  • A 7-8. helyért: Szeged–Békéscsaba 2–1.
  • Az 5-6. helyért: Örkény–PMFC 1–0.
  • Elődöntők: Kecskemét–Videoton 0–2, Nagykanizsa–Kaposvár 2–0.
  • Bronzmeccs: Kaposvár–Kecskemét 2–0.
  • Döntő: Nagykanizsa–Videoton 2–1.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában