Labdarúgás

2 órája

A BFC Siófok célja egyértelmű Pakson - előzetes

A harmadosztályú labdarúgó-bajnokság (NB III.) Dél-Nyugati csoportjának a 10. fordulójában a tabellán jelenleg szomszéd, eddig egy ponttal kevesebbet gyűjtő Paksi FC II. otthonába látogat a BFC Siófok csapata.

Fotó: NemA

Mészáros József együttese az első fordulóban elszenvedett 2–0-s vereség után (Nagykanizsa) hét mérkőzésen át maradt veretlen, ez idő alatt pedig pontot szerzett Iváncsán, vagy éppen legyőzte a feljutásra is esélyes PMFC gárdáját. A legutóbbi játéknapon azonban a Ferencvárosi TC II. elvitte a pontokat a Balaton partjáról, Major Szabolcs hajrában értékesített büntetője csak a szépítésre volt elegendő. 

Hiába a stabil védelem, a góllövéssel és a befejezéssel továbbra is hadilábon áll a BFC Siófok, mely kilenc forduló alatt mindössze tizenkétszer talált az ellenfelek kapujába. A szezon eddigi részében hat játékos tudott gólt szerezni, és csak ketten találtak be egynél több alkalommal. Bodor Zoltán kettő, míg Major Szabolcs hat gólnál jár. 

A Paksi FC II. több gólt lőtt és többet is kapott, mint hétvégi ellenfele, a BFC Siófok. Ellenben zöld-fehér oldalon pozitívabb lehet a szájíz, ugyanis az együttes a legutóbbi két fordulóban négy pontot szerzett és kijött abból a gödörből, amibe ezt megelőzően belelépett. 


NB III. - Dél-Nyugati csoport - 10. forduló
Paksi FC II. – BFC Siófok
Időpont: 2024.10.06. (vasárnap) 11.00 óra
Helyszín: Paks, Paksi FC Stadion


– A legutóbbi fordulóban megszakadt egy szép sorozat, de nem búslakodhatunk. Három pontot szeretnénk szerezni Pakson, de tudjuk, hogy ez egy nehéz összecsapás lesz egy stabil és fiatal csapattal szemben – fogalmazott Horváth Attila, a BFC Siófok csapatkapitánya, aki úgy gondlja, a sok eső és az időjárás vasárnap talán már nem lesz zavaró tényező. – Pakson jók a pályák és vasárnapra már jó időt mondanak, így az esőzés és az időjárás úgy gondolom, hogy nem lesz befolyásoló tényező – zárta gondolatát a rutinos játékos.

TABELLA

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában