Labdarúgás

3 órája

Andó-Szabó Sándor segítette a fiatal somogyi játékvezetők képzését

Az ősz folyamán első alkalommal került megrendezésre a Somogy Vármegyei Játékvezető Bizottság Talent Napja a szőlősgyöröki sportpályán.

Sonline.hu

Nyolc fő utánpótlás korú, fiatal játékvezető jelent meg a foglalkozáson (Berkes Keve Boldizsár, Bauer Arnold, Dr. Hegedüs István Dániel, Herkovics Tamás, Kálmán – Bíró Benedek, Lender Bálint Zoltán, Szöllősi Krisztián és Tóth Kamilla).

A vármegyében működő játékvezetők közül is szép számmal vettek részt és segítették a fiatal tehetségeket szituációs gyakorlatok lebonyolításában. A megjelent vármegyei ellenőrök szakmai észrevételeikkel támogatták a gyakorlati foglalkozást.

A szituációs gyakorlatokat (Országos Akadémia mintájára) Máyer Gábor, országos NB II.-es játékvezető-asszisztens, az utánpótlás csoport vezetője irányította. Videós teszteket (UEFA iránymutatás alapján) Bana Gergellyel, országos NB II.-es játékvezetővel elemeztek a résztvevők.

A fiatalok párokban dolgoztak és szituációs feladatokat kellett a játéktéren megoldani. Ezt kamerával rögzítette Kiss Balázs országos NB II.-es játékvezető-asszisztens, vármegyei instruktor. A feladatok végén közösen, monitorra kivetítve elemezték a szituációkat.

A programon aktívan közreműködött, instrukciókkal segítette utánpótlás csoportunkat Andó-Szabó Sándor országos NB I-es játékvezető.

– Soha ennyi (fiatal és segítő) nem vett még részt utánpótlás képzésen Somogyban, mint a mostanin. Elindult egy pozitív irányú folyamat, fejlődés melyet minden tudásunkkal tovább kell vinnünk. Sok fiatal tehetséges játékvezetőnk van, akikkel kötelességünk foglalkozni, őket képezni, támogatni, segíteni. Külön köszönet tapasztalt vármegyei játékvezető kollégáinknak, akik önzetlenül eljöttek Talent Napunkra és személyesen működtek közre a jövő nemzedékének képzésében. – számolt be Kiss Szabolcs Tibor, a Somogy Vármegyei Játékvezető Bizottság júliusban kinevezett új elnöke.

A következő összetartásra 2024. október 23-án kerül sor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában