Megyei labdarúgás

3 órája

A legnagyobb erősítés Böhönyén, hogy együtt maradt az együttes

A bajnoki szezon zárásakor szeretne az első három között lenni a Böhönye. A vármegye kettes bajnoki címnek nagyon örülnének, de a feljebb lépést, vagyis az osztályváltást biztos, hogy nem vállalnák.

Fenyő Gábor

– Az előző bajnoki szezon őszi felvonása parádés volt.
– A 15 meccsünkből 14-et behúztunk, s így a középmezőnyből felzárkóztunk a negyedik helyre. Sőt, ha nem vonnak le tőlünk hét (büntető)pontot, akkor dobogón zárunk – mondta Pintér József, aki két éve érkezett Öreglakról, s az első évben játékosként, tavaly tavasz óta pedig edzőként irányítja a Böhönye csapatát. 
– Gyaníthatóan a mostani szezonban sem adják alább.
– Nagyon szeretnénk a 2024/2025-ös idény végén valóban felállni a dobogóra.

Böhönye KSE
Együtt maradt a Böhönye kerete
Fotó: Németh Levente

– És ha összejön a bajnoki elsőség?
– Annak nagyon örülnénk, de semmiképpen nem mennénk feljebb, aminek elsősorban anyagi okai vannak. A vármegyei első- és másodosztály között szakadéknyi különbség van. Az első vonalban például kötelező szerepeltetni több utánpótlás-csapatot is, amelynek komoly költségvonzata van. Tavaly is az ificsapatunkkal bajlódtunk; egyszer nem tudtak kiállni, s több alkalommal is létszámhiányosak voltak.
– Mely csapatok lehetnek a legnagyobb riválisaik?
– Én két Balaton-parti csapatot, nevezetesen a Szemest és a Földvárt tartom a leginkább veszélyesnek.

Böhönye KSE
Sok gólt szereznek a böhönyeiek Fotó: Németh Levente

– Mekkora változás volt nyáron a játékoskeretben?
– Senki nem távozott tőlünk, vagyis a csapat együtt maradt. Ugyanakkor négy új játékosunk lett, akik korábban mind Böhönyén játszottak. Prokli Gábor és Vass József kapus Kaposfüreden, Márton Roland pedig Segesden játszott a legutóbbi szezonban, míg a 42. életévéhez közelítő Sámóczi Alex több éves kihagyás után kezdett újra játszani.

A Farkas testvérek továbbra is a Böhönye színeiben ontják a gólokat 

– Az előző bajnoki szezonban 87 gólt szerzett a Böhönye. Ennek majd a felét, egészen pontosan 40-et a házi gólkirály Farkas-testvérek, a 20 éves Tamás és három évvel idősebb bátyja, Csaba szerezte. Utóbbi 21, Tamás pedig 19 alkalommal köszönt be az ellenfél kapujába.
Farkas Tamást más klubok is megkeresték, közte vármegye egyes csapatok, mint a Kadarkút és a Csurgó. Ő azonban szerencsére maradt nálunk, továbbra is itt játszik Böhönyén. Farkas Tamás egyébként most nyolc forduló után már kerek 10 gólnál tart, s jelenleg a második a góllövőlistán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában