Kosárlabda

19 órája

Branislav Dzunic: vevők a fiúk a munkára, ezt kell megtartani

Remekül kezdte a szezont a feljutásért küzdő Kometa Kaposvári KK, mely két magabiztos győzelemmel várja az első idegenbeli találkozót Miskolcon. A felkészülés során élvonalbeli csapat ellen is tudott sikert aratni Branislav Dzunic alakulata, mely már augusztus elején megkezdte a felkészülést a B csoport küzdelmeire.

Böcz Zoltán

– Nyár közepére biztossá vált a keret, a felkészülés elején megérkezett az amerikai légiós is. Mennyire volt gördülékeny, hatékony az alapozás időszaka?
– Azt gondolom, hogy fontos tényező volt, hogy időben összeállt a keret és mindenki rendelkezésünkre állt a felkészülés elején is már. Sok sérülés sem hátráltatta a munkát, de tudni kell, hogy Völgyi Marci még nem állt edzésbe. Ő fontos láncszeme a csapatnak, így érvágás a hiánya. Más oldalról viszont nem volt gond az edzésekkel. Megvolt a létszám, így tudtunk dolgozni probléma nélkül.

– A legelső edzésen szó esett az egyéni képességek fejlesztéséről is, milyen úton haladnak a játékosok?
– Hosszútávon mutatkozik meg az ebbe fektetett munka. A felkészülés elején még nem ismerhettem alaposan a játékosokat. Pár hónap elteltével is nehéz még megmondani ezt. Mindig úgy dolgozunk, hogy nagyon nagy hangsúlyt fektessünk az egyéni képzésre. A délelőtti edzéseken a legtöbb időt most is erre szánjuk.

– Szinte egymást érték a felkészülési mérkőzésen, az ellenfelek között pedig több élvonalbeli csapat is akadt. Hogy értékeli a látottakat?
– Úgy fogalmaznék, hogy nem volt olyan ellenfél, akivel ne tudtuk volna tartani a lépést. A paksi emléktornán is egy horvát élvonalbeli ellenfelünk volt meg a PVSK, akik szintén az első osztályban szerepelnek már. Azt gondolom már reális győzelmi esélyünk volt ezeken a találkozókon. Itt lehetett már látni, hogy volt már egy kis fejlődés, hiszen korábban is játszottunk a pécsiek ellen már, amihez lehetett hasonlítani a játékot. A hazai tornán az A csoportos Szeged ellen is sikerült jó játékkal nyerni a szurkolóink támogatásával. A másik meccsen, a döntőben az NKA Universitas Pécs ellen sem voltunk messze a sikertől.

– Milyen ismét Kaposváron dolgozni, a kaposvári szurkolók előtt irányítani a csapatot az Arénában?
– Én kimondottan jól érzem magam. Lehetett látni, hogy a szurkolók ismét pozitívan állnak a csapathoz. Annak ellenére is, hogy olyan helyzetben van a klub, ahova senki nem kívánta, vagy várta őket. Nekem, mint az edzőnek jólesik ez a támogatás, másik oldalról egy kis nyomást is jelent ez számomra, hogy szezon végén elérjük a célunkat, ami a feljutás.

– Két győztes bajnoki forduló után mennyire elégedett a játékkal? Mire kell odafigyelni a továbbiakban?
– Ha megnézzük az eredményeket elégedett lehet mindenki. A játék képét nézve vannak jó dolgok, és vannak olyan területek is, amik még akadoznak kicsit. Mindig azt gondolom, hogy az eredmények követik a játékot. Sok minden összefügg. Nem tudunk jól játszani, ha nem edzünk jól. Szurkolói szemszögből szokták mondani, hogy szerethető a csapat. Én inkább azt mondom, hogy vevők a fiúk a munkára, ezzel pedig nekünk élnünk kell, ki kell használni pozitív értelemben. Fontos, hogy mindig egyre jobb legyen a játékunk és ne szürküljünk, fásuljunk bele az eredménybe, a győzelembe. Reálisan gondolkozva most kezdődött a bajnokság, biztos mindenkinek akadnak majd nehézségei, problémái, amiket meg kell majd oldani szezon közben. Egyelőre ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk. Az első két találkozó nagyobb különbségű sikert hozott, de azt gondolom, hogy ez a differencia nem annyira fontos. Elégedettek lehetünk azzal, hogy láthatóan együtt van a csapat. Viszonylag jó védekezéseink voltak, meg szép, gyors támadások. Remélem, hogy ezt tudjuk tartani főleg a rájátszás alatt, de végig fontos lesz ezt a játékot megőrizni és fejleszteni még.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában