Sport

4 órája

Élő zeneszóra szedték a lábukat a Rókaűzők

Kerek évfordulót ünnepelt a Rókaűzők (váltó)futóverseny: a hétvégén, szombaton immár 30. alkalommal rendezték meg Somogy és Baranya vármegye közös viadalát.

Fotó: Lang Róbert

 Az idei látványos megmozduláson összesen 38 csapat – egy híján 30 tizenkét, valamint kilenc négy fős váltó – rajtolt el a szigetvári vártól, hogy teljesítse a dupla maratonnyi távot. Az idei erőpróba közel 400 futót mozgatott meg. Az erőpróbán egyben országos egyetemi és főiskolai váltófutó-bajnokság is volt. Ennek megfelelően érkeztek az ország minden pontjáról; a távoli Debrecenből, aztán Szegedről egészen Győrig és Sopronig. A legtöbb induló Pécsről érkezett, de a bátor és elszánt sportemberek között természetesen voltak kaposvári, somogyi résztvevők is.

Élő zeneszóra szedték a lábukat a  Rókaűzők a Kossuth Téren.

Pontban 9 órakor volt a rajt a szigetvári várnál. Ezután Somogyapáti, Somogyhárságy, Ropoly, Zselickisfalud, Szilvásszentmárton, Patca, Bárduvarnok, Lipótfa, Bánya, Kardosfa, aztán megint csak Ropoly, Szenna, Kaposszerdahely és végül Kaposvár volt az úti cél. A Kossuth-téren volt az utolsó, negyedik rajt – azért volt szükség az újra indításokra, mivel a mezőny szétszakadt, vagyis nem egy csoportban értek be a célba a versenyzők –, s itt tartották a díjkiosztót.

Érdekesség, hogy bár a Kossuth-téren zárult a verseny, vagyis nyilván már kellően fáradtak voltak a versenyzők, mégis messze Kaposváron volt a legvidámabb a hangulat. A futóversennyel egy időben ugyanis esküvő volt a „szomszédban”. A népes násznép aztán megállt egy kis időre a templom mellett, hogy ne akadályozzák a futókat – aminek a versenyre kilátogatók csak örülhettek, lévén folyamatosan szólt az élőzene –, majd tovább folytatták az útjukat.

Szigetvárhoz hasonlóan Kaposváron is is egy korabeli puskából leadott lövés indította útjára a mezőnyt. Talán még a város külső részein is lehetett hallani a nagy csattanást...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában