Röplabda

2 órája

Kínai-csellel küzd a Fino az aranyszettért

Hátrányból várja a VC Strumica elleni CEV Kupa-párharc kaposvári visszavágóját a Fino. A szerda este, 18.00 órakor, a Kaposvár Arénában rendezett találkozón azonban szeretne továbbjutni a magyar rekordbajnok.

Klein Péter Nándor

Nem a tervek szerint sikerült a Fino Kaposvár odavágója, hiszen már a Szkopjéba vezető út is inkább feszültre, mintsem simára sikerült. A magyar rekordbajnok Zágrábból induló repülőgépre ugyanis műszaki hiba miatt nem szállt fel, így csak több órányi várakozás után jutottak el Szkopjéba, majd onnét egy hosszú, buszos utazás várt még a társaságra Strumicáig, emiatt nem is tudtak edzeni a találkozót megelőzően.

Fino Kaposvár, Martin Djordjevic
A Fino játékosa, Martin Djordjevic mindent megtesz, hogy nyerjen a csapata  Fotó: Muzslay Péter

– Nem ez okozta a vereségünket, hanem inkább az, hogy kicsit megijedtünk attól, hogy szinte a teljes észak-macedón válogatott várt ránk és ez rányomta a bélyegét a teljesítményünkre – mondta  Demeter András György, a Fino Kaposvár másodedzője. – Mire felismertük, hogy egyáltalán nem kell tőlük tartanunk, véget ért a mérkőzés.

Teljes a Fino Kaposvár kerete 

A CEV Kupában rendezett első mérkőzést, a csak erre a párharcra a három észak-macedón válogatottat is szerződtető VC Strumica nyerte, amely mind a három szettet behúzta, azonban a kaposváriak ennek ellenére szeretnénk továbbjutni. Ehhez ki kell harcolniuk az aranyszettet, amihez három-nullára, vagy három-egyre kell lehozniuk a visszavágót. A párharc győztesére a következő fordulóban a török sztárcsapat, a Galatasaray vár majd.
– Egyáltalán nem vagyunk kétségbeesettek, mivel úgy érezzük, hogy hazai pályán kiharcoljuk a továbbjutást – tette hozzá Demeter András György. – Strumicában az eddigi legrosszabb teljesítményünket nyújtottuk, a visszavágóra rendbe kell tennünk a saját játékunkat, s akkor van esélyünk.
A Fino Kaposvár teljes kerettel készül a találkozóra, ugyanis előző hét csütörtökön csatlakozott a csapathoz a kínai feladó-átló, Pao-csi Jang. A 20 éves, 198 cm magas játékos a kaposváriak legutóbbi bajnokiján még nem lépett pályára, azonban az észak-macedónok ellen már bemutatkozik új csapatában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában