Kosárlabda

2 órája

Fordulatos meccsen maradt alul a kaposvári U21-es csapat idegenben

Az NB I. B Piros csoport utánpótlás bajnokságának harmadik fordulójában a miskolci fiatalokkal csaptak össze a kaposváriak pénteken a felnőttel meccsét követően.

Fotó: Salfay Andras

A találkozón a felnőtt meccsen remeklő Pucz Zalán pihenőt kapott.

Jól kezdték a kaposvári fiatalok a találkozót, akik 2–8-ra is vezettek. Az ötödik percben hajduk Attila sérülést szenvedett. A negyedfelén túl azonban zárkózott a Miskolc 11–12-re, ezért Szőke Balázs időt kért. A rövid megbeszélés jól sikerült, el tudtak húzni a somogyiak tíz ponttal miután 1–10-es rohanást produkáltak a taktikai szünet óta. A negyed végére azonban 18–22-re zárkóztak a hazaiak.

A második etapban is megtartotta lendületét a Miskolc és az első perceket 14–5-re nyerte amivel átvette a vezetést a MEAFC. A félidőhöz közeledve majdnem tíz ponttal elhúztak a miskolciak, de tudta faragni hátrányát a somogyi gárda 41–36-nál. Nagy Barnabás és Bogárdi Donát kosaraival már 3 pontra is csökkent a különbség.

45–40-es állásnál kezdődhetett a második félidő, melyet a vendégek kezdtek jobban és egy pontra olvasztották a hátrányukat. A harmadik negyed utolsó perceit 60–59-nél kezdték meg a csapatok, amikor Bogárdi második triplájával már ismét a Kaposvár U21-es gárdája örülhetett vezetésnek, amit a harmadik végéig már megőrzött a somogyi csapat.

Az utolsó játékrész első perceiben ismét a Miskolc tett szert előnyre, 73–69-nél kért időt Szőke Balázs. Nagy Barnabás sorozatban 4 pontot dobott, amivel egyenlíteni tudtak a zöld-fehérek öt perccel a vége előtt. A hajrá előtt pontosabban dobott az ellenfél, így hamar ismét 7 pontos előnybe került a MEAFC 82–75-nél az utolsó két percre. Innen már nem tudtak csodát tenni a kaposvári fiatalok, így elszenvedték a szezon első vereségét.

MEAFC-Peka Bau U21–Kometa Kaposvári KK U21 86–78 (18–22, 27–18, 21–27, 20–11)
Miskolci Egyetemi Körcsarnok, V.: Lónáth L., Takács Z.

Kometa Kaposvári KK U21: Bellai A. 7, Horváth Á. 5/3, Bogárdi D. 17/9, Fehérvári Cs. 16/3, Hajduk A. 3/3. Csere: Nagy B. 21/9, Czink L., Látráyi Á. 5, Schlichter B., Gálos Z. 4. 
Edzők: Filipovic Gordan, Szőke Balázs.

A MEAFC-Peka Bau U21 legjobb dobói: Gadus B. 17/6, Molnár L. 16/3.

A Kaposvár U21 legközelebb az Újbuda MAFC U21 ellen lép pályára október 17-én, csütörtökön 15 órakor az Arénában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában