Vízilabda Magyar Kupa

3 órája

Ezúttal is hétig jutott a Fradi ellen a Kaposvári VK

Jól kezdett, de nem tudta megszorongatni a címvédő Ferencvárost a Kaposvári VK a BENU Magyar Kupa negyeddöntőjének első fordulójában.

Klein Péter Nándor

A bajnokságot követően a Magyar Kupában is Ferencváros várt a Kaposvári VK együttesére, amely a Népligetbe utazott, hogy a megpróbálja meglepni a címvédőt. Az első percek ennek megfelelően alakultak, Fülöp Bence révén magához ragadta az előnyt a KVK, azonban a Fradihoz visszatérő Manhercz Krisztán vezérletével fordított a hazai gárda, amely fokozatosan kezdte kinyitni azt a bizonyos ollót. A második negyedben már hattal is vezette a címvédő, mikor Aranyi Attila gólra váltott egy somogyi emberelőnyt. 

Kaposvári VK, KVK
 Nem borult a papírforma, a Kaposvári VK kikapott a Fradi ellen Fotóillusztráció: Andrássy Zoltán

A fordulást követően pedig csak rosszabbodott a KVK helyzete, bár a harmadik negyed egy gyors gólváltással kezdődött, de Jansik Szilárd kettős emberfórból esett gólja minden kérdőjelet eltüntetett, egyet kivéve: ez pedig mennyire nyer ma a Fradi? mondat végére került. Erre a kérdésre is kisvártatva választ kaptunk, hiszen a fővárosi zöld-fehérek addig növelték előnyüket míg végül 18 gólos sikert arattak hazai medencében. 

Nagy hátrányban a Kaposvári VK 

Surányi László csapatának, amely a bajnokság után a kupában is csak hét gólt dobott a Népligetben, óriási hátrányt kéne ledolgoznia a visszavágón, melyet pénteken, 19.30 órakor rendeznek a kaposvári Csik Ferenc Versenyuszodában. 

 

BENU Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés 

FTC-Telekom–Kaposvári VK 25–7 (6–3, 4–1, 7–3, 8–0) 
Budapest, Népliget, 140 néző. Vezette: ifj. Kenéz Gy., Sándor P. 
FTC-Telekom: Szakonyi – Mandic (3), Manhercz (4), Nagy Ádám (3), Argyropoulos (3), Jansik Sz. (3), de Toro (2). Csere: Horváth L., (kapus), Nagy Ákos (2), Varga Vince (1), Molnár E. (1), Lugosi, Vigvári Vendel (1), Vismeg Zs. (2). Vezetőedző: Nyéki Balázs. 
Kaposvári VK: Kósik – Dőry, Bede, ifj, Berta J. (1), Fülöp (3), Baj, Juhász-Szelei (1). Csere: Szilágyi Á. (kapus), Aranyi A. (2), Vadas, Pellei K., Besenyi, Somogyvári, Török. Vezetőedző: Surányi László. 
Gól, emberelőnyből: 14/10, illetve 10/3. 
Gól, kettős emberelőnyből: 1/1, illetve –. 
Gól, ötméteresből: 2/2, illetve 1/1. 
Kipontozódott: Varga Vince (22. p.), Nagy Ákos (27. p.), illetve Bede (8. p.), , ifj. Berta J. (30. p.), Török (31. p.), Fülöp (32. p.). 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában