Fotók és videó!

2024.10.09. 13:41

Közönségkorcsolya és oktatás: ismét várja a korizókat a Jégcsarnok

Újranyitja kapuit a Kaposvári Jégcsarnok, a létesítmény október 11-étől ismét várja a nagyközönséget. A nyitásról és az idei év menetrendjéről tartottak sajtótájékoztatót szerda reggel a Jégcsarnokban, ahol többek között elhangzott, hogy a város idén is támogatja az oktatási intézményeket.

Navracsics Zsófia

A 2024/2025-ös tanévben összesen 11 óvodát és 22 oktatási intézményt lát vendégül a jégcsarnok, így 1600 fiatal élvezheti a korcsolyázás örömét az idén.

jégcsarnok, szita károly, korcsolya
A Jégcsarnokban tartott sajtótájékoztatót Szita Károly polgármester. Fotók: Muzslay Péter

Szita Károly polgármester a sajtótájékoztatón kiemelte, fontos az óvodások és a általános iskolás gyermekek korcsolyaoktatása, hiszen ez hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok megszeressék a mozgást. – Erről szól a jégcsarnok, erről szól az úszásoktatás és erről szól a sportiskola, s arról, hogy minél több fiatal egészséges felnőtt legyen – mondta a polgármester.

A sajtótájékoztatón Czipó Gabriella, a Kaposvári Sportiskola edzője is kiemelte a korcsolyázás lehetőségének fontosságát. – Nagyon fontos számunkra, hogy csatlakozzunk az Egészséges Kaposvár 2030 programhoz – mondta. – Mi azzal tudunk hozzájárulni a program sikeréhez, hogy lehetőséget biztosítunk a gyerekeknek arra, hogy megismerjék a korcsolyázást és olyan alapokra tegyenek szert, amit majd felnőtt korunkban is jól tudnak kamatoztatni – tette hozzá Czipó Gabriella.

Az 1600 gyermekből 219 óvodás a hét minden napján reggeltől délutánig veszi igénybe a jeget. A város buszokkal segíti a gyerekek utaztatását a csarnokba, ez évente 15 millió forintba kerül.

Minden évben próbálják vonzóbbá tenni a Jégcsarnokot

A jégcsarnokon minden évben igyekeznek újításokat végrehajtani. Az idei évben a világítást korszerűsítik majd, de a csarnok dizájnjának megújításával minden évben próbálják vonzóbbá tenni az intézményt a látogatók számára. A hivatalos nyitvatartási idő szerint minden pénteken, szombaton és vasárnap várják a jégkorongozni vágyókat, novembertől azonban a keddi nappal is bővül a nyitvatartásuk. Péntekenként este hattól háromnegyed nyolcig, szombaton és vasárnap délután négytől háromnegyed hatig, majd negyed héttől este nyolcig lehet korcsolyázni a Jégcsarnokban. Novembertől keddenként délután fél hattól este hét óráig tart a közönségkorcsolya.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában