Megyei labdarúgás

2 órája

Komoly idegenbeli erőpróba vár a Csurgóra és a Dél-Balaton FC-re - íme teljes megyei menetrend

Élcsapatok egymás elleni rangadójával folytatódik a hétvégén a Somogy vármegyei első- és másodosztályú labdarúgó-bajnokság, míg a harmadik vonalban már most vasárnap őszi bajnok lehet a Balatonszárszó.

Somogy vármegyei I. osztály - 11. forduló

Az elsőosztályban a 11. forduló előtt éllovas Balatonlelle a Juta idegenbeli legyőzésével őrizheti meg biztosan vezető pozícióját, míg az eddig hibátlan, a listavezezőnél egy mérkőzéssel kevesebbet abszolváló Nagyatád a szezon meglepetéscsapatát, a Csurgót fogadja hazai környezetben. A legutóbbi öt bajnokijából négyet megnyerő Kadarkút az öt mérkőzés óta nyeretlen, az előző két kiírás gólkirályát, Bradics Tamást sérülés miatt elvesztő Marcali otthonába látogat. A meglepően rosszul teljesítő Nagybajom a hét mérkőzés óta veretlen Toponár legyőzésével zárkózhatna. Alsóházi rangadót vív a Balatonkeresztúr és a Barcs, a mezőnyben egyedüliként nyeretlen Kaposfüred pedig a rossz rajt után magára találó újonc Kaposmérővel csap össze.

2024.10.19. (szombat) 14.30 óra: Balatoni Vasas–Tab; Toponár–Nagybajom; Nagyatád–Csurgó; Juta–Balatonlelle; Kaposfüred–Kaposmérő; Marcali–Kadarkút.
2024.10.20 (vasárnap) 14.30 óra: Balatonkeresztúr–Barcs.
Szabadnapos: a Somogysárd csapata. 
A góllövőlista élmezőnye: 1. Horváth Péter (Nagyatád) 12 gól; 2. Kollega Krisztián (Juta) 11 gól; 3. Juhász Ákos (Nagyatád) és Millei Bálint (Csurgó) 9-9 gól; 5. Herzsenyák Áron (Somogysárd) és Orsós Tamás (Balatonlelle) 7-7 gól.

Tabella

Somogy vármegyei II. osztály - 11. forduló

A másodosztályban az ősz egyik legjobban várt összecsapását abszolválja szombaton a Mezőcsokonya és a Dél-Balaton FC, utóbbi még mindig veretlen és vesztett pontok tekintetében a legjobban áll a mezőnyben. Az éllovas Böhönye a Kéthely, a dobogóra igyekvő Öreglak pedig a Nágocs legyőzésével növelheti pontjainak számát. A nyeretlen Kiskorpád-Zamárdi duó idegenben szerezheti meg szezonbeli első győzelmét, a Somogyvár és a Balatonföldvár rangadója után a győztes pedig biztosan a dobogóról várhatja a következő játéknapot.

2024.10.19. (szombat) 14.30 óra: Mazőcsokonya–Dél-Balaton FC; Lengyeltóti–Zamárdi; Balatonszabadi–Kiskorpád.
2024.10.20 (vasárnap) 14.30 óra: Somogyvár–Balatonföldvár; Berzence–Buzsák; Öreglak–Nágocs; Segesd–Somogyjád; Böhönye–Kéthely.
A góllövőlista élmezőnye: 1. Virágh Krisztián (Öreglak) 15 gól; 2. Farkas Tamás (Böhönye) 12 gól; 3. Borsi László (Buzsák) 9 gól; 4. Bunovácz Adrián (Somogyjád) és Piukovics Kristóf (Somogyvár) 8-8 gól.

Tabella

Somogy vármegyei III. osztály - 8. forduló

A harmadosztályban már csak két forduló van vissza a 2024/25-ös szezon első feléből, ami azt is jelenti egyben, hogy a Balatonszárszó egy győzelemmel biztosan az élen telelhet. Ehhez azonban még lehet pár szaba a Babócsának és egy két múlva a címvédő Mike együttesének. 

2024.10.20 (vasárnap) 14.30 óra: Karád–Csokonyavisonta; Mike–Szabás; Babócsa–Balatonszárszó; Osztopán–Fonyód; Kaposfő–Iharosberény.
A góllövőlista élmezőnye: 1. Kalló János (Mike) és Losonczi Dávid (Iharosberény) 9-9 gól; 3. Németh Krisztián (Balatonszárszó) 6 gól; 4. Mócsán Tamás (Balatonszárszó) és Talpas Mihály (Babócsa) 5-5 gól.

Tabella

Somogy vármegyei IV. osztály, Észak és Dél - 8. forduló

A negyedosztály északi csoportjában a Balatonboglár és a Balatonendrés egymás ellen dönthet arról, hogy ki marad versenyben és ki szakad le, délen pedig ugyanez igaz a Lábod és a Somogyszil összevetésében. 

Észak - 8. forduló
2024.10.19. (szombat) 14.30 óra: Balatonújlak–Andocs; Somogybabod–Ádánd; Visz–Koppányvölgye.
2024.10.20 (vasárnap) 14.30 óra: Balatonendréd–Balatonboglár.
Elhalasztva: Mernye–Igal (pótlás: 2024.11.16. 13.00 óra). 
Szabadnapos: a Balatonberény csapata.
A góllövőlista élmezőnye: 1. Mezőfi József (Balatonberény) 13 gól; 2. Husz Attila (Balatonújlak) 9 gól; 3. Takács György (Balatonboglár) 8 gól; 4. Almási Dávid (Somogybabod), Balső Marcell (Balatonújlak) és Fábri István (Mernye) 6-6 gól.

Tabella

Dél - 8. forduló
2024.10.19. (szombat) 14.30 óra: Lábod–Somogyszil; Kaposmérő II.–Bárdudvarnok.
2024.10.20 (vasárnap) 14.30 óra: Mezőcsokonya II.–Somogyszob; Gyékényes–Homokszetgyörgy; Csököly–Ötvöskónyi; Zimány–Kaposújlak.
A góllövőlista élmezőnye: 1. Farkas Richárd (Homokszentgyörgy) 9 gól; 2. Bartos József (Kaposmérő II.) és Tóth Benjamin (Somogyszil) 8-8 gól; 4. Jakab Gábor (Somogyszil), Kővári Sándor (Somogyszob), Szeszán Kristóf (Lábod) és Tóth Szebasztián (Kaposújlak) 7-7 gól.

Tabella

További videós tartalmak

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában