Kézilabda

2 órája

Magabiztos győzelmet ért a fegyelmezettség

Kézilabda Magabiztos győzelmet aratott a NEKA csapata hazai pályán a Győri ETO KC U20 ellen a női NB I/B 4. fordulójában. A boglári lányok támadásban és védekezésben is magasan ellenfelük fölé nőttek, s a sikerük egyetlen másodpercig sem forgott veszélyben.

A mérkőzést elején hatalmas iramot diktáltak a boglári lányok, akik Berei Krisztina lövésése után már hárommal vezettek (7–4). A vendégek Bristyán Dorina hetesével lopódzhattak volna közelebb, de Torda Vanessa megfogta a büntetőt. Ezt követően Győri Viktória talált be, majd ismét a csapatkapitány villant, így Kun Attila kikérte második idejét is, hiszen 11–5 állt az eredményjelzőn. Kiválóan védekeztek a bogláriak, a győrieknek csak elvétve akadt tiszta helyzete, s ha mégis kialakítottak egy-egy ziccert, akkor Torda Vanessa hárított.

A fordulás után úgy tűnt, hamar lerendezik a meccset a hazaiak, sajnos azonban kimaradtak a százszázalékos helyzetek, illetve több technikai hibát is vétett a házigazda, ezeket az ETO könyörtelenül kihasználta és feljött 17–14-re. Bakó Botond magához rendelte játékosait és nyugalomra intette őket, akik megfogadták az edzői intelmeket, s a folytatásban sokkal higgadtabban és magabiztosabban játszottak, ami végül nyolcgólos győzelmet eredményezett.


NEKA–Győri ETO KC U20 25–17 (13–8)
Balatonboglár, NEKA Sportcsarnok, 200 néző. V.: Fazekas Zs., Ónodi E.
NEKA: Torda – Farkas E. 3, Panyi 5 (1), Kriston 3 (1), Alaxai 1, Szabó A. 2, Berei 4. Csere: Hornyák (kapus), Mihály, Bozsodi 3 (2), Molnár F., Jelena 1, Győri V. 3, Molnár R., Mórocz. Vezetőedző: Bakó Botond.
Győr U20: Győri A. – Balogh L. 1, Granát, Rédecsi 3, Szár 1, Keceli-Mészáros 6, Zákányi 2. Csere: Vári, Szebeni, Bristyán 3 (2), Nyerges, Somogyi 1. Vezetőedző: Kun Attila.
Hétméteres: 7/4, ill. 5/2.
Kiállítás: 8, ill. 10 perc.


Bakó Botond: – Látszik, hogy egyénileg és csapatszinten is folyamatosan fejlődnek a lányok. Óriási motivációval játszottak, a szívüket-lelküket kitették a pályára, emellett taktikailag is fegyelmezettek voltak és magas szinten kézilabdáztak. A második félidő elején ugyan egy picit megakadt a támadásunk, de mindig volt valaki, aki hozzá tudott tenni valami extrát a meccshez. Összességében ez egy kiváló teljesítmény volt, kiemelkedő védekezéssel és kapusteljesítménnyel. Őszi Ádám

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában