Kosárlabda

2 órája

Megszórta ellenfelét a Kaposvár, őrzi veretlenségét a rangadó előtt

Első idegenbeli mérkőzését vívta a Kaposvár a Miskolc otthonában pénteken az NB I. B csoportjának 3. fordulójában.

Böcz Zoltán

Többen hiányoztak a keretből kisebb sérülés miatt. Bogdán Benedek, Kocsis Zalán és Szőke Bálint sem játszott. Visszatért azonban Völgyi Marcell, aki így a bajnokságban is bemutatkozhatott kaposvári színekben.

Jól kezdték a zöld-fehérek védekezésben a meccset, az első két hazai támadást is lekapcsolták a somogyiak, így 0–5-ös állással zárták az első percet. Antalics Dániel és Luka Markovic szerzett csak pontot az első 4 percben, igaz ők együttesen 9-et is. Kis Raul triplája után pedig már 3–12 volt az állás. Pontatlanul dobtak a gyűrűnél a miskolciak, így növelni tudta előnyét a Kaposvár, mely Paár Márk betörését követően már 13 ponttal vezetett a negyed végéhez közeledve. A padról beálló Pucz Zalán rögtön elsüllyesztett egy hármast, majd labdát szerzett, amiből ziccerig mehetett, így 8–27-re módosult az állás.

A második felvonásban Hajduk Attila elsőre hibázott távolról, majd a következő támadásnál már pontosan dobott, így tovább növelte csapata előnyét. A MEAFC főleg büntetőkből szerzett pontot, míg a Kaposvár folyamatosan jó helyzeteket tudott kidolgozni. Rosic Uros két betörésével - melyből egyik faultos volt- gyorsan 5 pontot szórt, így 17–38-at is mutatott az eredményjelző. Darrion Trammell pihenője után két labdaszerzéssel vétette észre magát, ám egyik helyzetből sem született könnyű kosár. A sérüléséből visszatérő Völgyi Marcell egy szép lefordulással kezdte meg a szezont a pontok tekintetében 22–49-nél. Becsúszott néhány eladott labda a somogyiaknál is, amit ki is használt a közben zónavédekezésre átálló Miskolc. Kozák Márton távolija után időt kért Branislav Dzunic 29–51-nél. Jobban zárta a negyedet a Miskolc, mely a félidő előtti perceket 13–8-ra nyerte.

Dzunic magasemberei faultgondokkal is küzdöttek. A nagyszünet előtt három faulttal állt Antalics, Markovic és Völgyi is. Ez a palánk alatti védekezésen érződött is, hiszen könnyebben szereztek innen pontok a miskolciak, mint a találkozó kezdeti időszakaiban. Velkey János hármasára Markovic válaszolt, majd nem sokkal később Kis Raul is beszórt egy trojkát, így 42–69-re módosult az állás. Hiába az óvatosság, a negyed felénél Antalics és Markovic is beütötték 4. személyi hibájukat. Rosic extra passzából Pucz megdobta második hármasát is, mellyel már 36 pont is volt a különbség. A negyed végére nem sikerült megdobni a 100-at, 66–99-es állásnál kezdték az utolsó felvonást.

A századik pontot Kis Raul szerezte meg egy támadólepattanó után. Pucz Zalán egy labdaszerzés után harmadik tripláját is bevágta, ezzel lett 40 pontos a kaposvári fór. Nem lassított a csapat, Darrion Trammell ráadásul 20 másodperc leforgása alatt kétszer vette el a labdát ellenfelétől és szerzett 4 villámgyors pontot 69–112-nél. Nagy meglepetést nem hoztak már az utolsó percek, így megszületett az újabb magabiztos kaposvári győzelem.

MEAFC-Peka Bau–Kometa Kaposvári KK 75–128 (8–27, 27–30, 31–42, 9–29)
Miskolci Egyetemi Körcsarnok, V.: Gaál I., Marton P., Gombos M.

MEAFC-Peka Bau: Kozák M. 10, Velkey J. 11/9, Meleg K. 17, Bankó Z. 8/3, Gerőcs R. 9. Csere: Gadus B. 4, Orliczki M. 4, Lippai S. 7, Mokánszki M., Ragályi L. 2, Sulkovszki B., Molnár L. 3/3.
Vezetőedző: Váczi Péter Tamás

Kometa Kaposvári KK: Trammell 20/3, Rosic U. 18/3, Markovic L. 16/9, Antalics D. 14, Kis R. 14/6. Csere: Puska B. 6/3, Paár M. 18, Völgyi M. 4, Fehérvári Cs. 2, Pucz Z. 11/9, Hajduk A. 5/3.
Vezetőedző: Branislav Dzunic. Edzők: Filipovic Gordan, Szőke Balázs.

A Kaposvár rangadóval folytatja a bajnokságot október 17-én, csütörtökön 18 órakor a MAFC Újbuda ellen a Kaposvár Arénában.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában