Labdarúgás

2 órája

Feltámadt a Főnix Kaposvár, a Rákóczi bánta

Hiába uralta végig az FC Főnix elleni mérkőzést a Kaposvári Rákóczi FC, megsemmisítő vereséget szenvedett a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának 11. fordulójában.

Klein Péter Nándor

A Rákóczi FC egy veretlenségi, míg az FC Főnix egy nyeretlenségi sorozatból várta a vasárnapi, Rákóczi Stadionban rendezett összecsapást, melyet a zöld-fehérek igen dominánsan kezdtek, még úgy is, hogy ezúttal is számos hiányzójuk volt. Az első pillanattól a kapuja elé szegezték a székesfehérvári csapatot, amely a félpályán is alig lépett át. A vendégek viszont jól tömörültek a tizenhatosuk környékén, így a kaposváriak hiába próbálkoztak átlövéssel, az mindig elakadt, akárcsak a pálya mindkét széléről záporozó beadások, s ha végre nagy helyzetbe kerültek a kaposváriak, akkor Nagy Szabolcs kapus mutatott be bravúrt, vagy éppen a kapufa volt ellenük, mint Görög Gergő lövésénél. Ennek, ahogy szokott, meglett a böjtje, Adorján József kapott egy jó kiugatást, majd 16 méterről a kapu bal oldalába lőtt (0–1), az első játékrész utolsó perceiben.

Rákóczi FC-FC Főnix
Hiába uralta a meccset a Rákóczi FC, a gólokat a Főnix lőtte Fotó: Lang Róbert

A második félidőre belső védő helyett csatárt küldött harcba Székely Tibor, a Rákóczi mestere, ezáltal helyezve még nagyobb nyomást a Főnixre, amelynek a tizenhatos vonalára felhúzott fal azonban továbbra is elbírta azt. Sőt, egy kontra után megduplázták előnyüket a székesfehérváriak, miután Szederkényi Ádám buktatta Adorján Gergőt a tizenhatoson belül, piros lapot érően. A büntetőt Bolla Barnabás biztos lábbal értékesítette (0–2), s így érett a forduló meglepetése.

Emberhátrányba került a Rákóczi FC

Tíz emberrel is a kaposváriak uralták a meccset, de ellenfelük továbbra is zártan védekezett, ami nem igazán ízlett a zöld-fehéreknek, akik fokozatosan dolgoztak az a szépítő gól megszerzéséért, de csak az ő hálójuk rezdült. A csereként beálló Korponai Bence előbb sarokkal, egy szöglet után (0–3), majd egy kontra végén (0–4) is bevette a kaposvári kaput. A másik oldalon viszont minden kifelé pattant, a Rákóczinak még egy csöppnyi szerencséje sem volt, hiszem Görög Gergő lövése ismét kifelé vágódott a kapufáról. Erre szokták mondani, ha reggelig játszanak, akkor sem rúgnak gólt…
A Főnix pedig a Kaposvárnak adta vissza azt, amit az előző körben elszenvedett, hiszen Gruber Ádám is betalált (0–5), így az újonc öt góllal nyert a Rákóczi Stadionban, ez pedig a 11. forduló meglepetése. 

 

NB III. Dél-Nyugati csoport, 11. forduló

Kaposvári Rákóczi FC–FC Főnix 0–5 (0–1)
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 350 néző. V.: Gáspár A. (Farkas G., Keszthelyi K.).
Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Heil (Mayer M., a szünetben), Szederkényi, Balogh Á. – Görög, Balla, A. Mazzonetto, Horváth B., Pusztai – Babinzsky, N. Mazzonetto (Zoltán R., a 60. percben). Vezetőedző: Székely Tibor.
FC Főnix: Nagy Sz. – Andróczi, Csiba, Tóth B., Jungwirth, Bolla – Weisengruber (Balathy, a 87. percben), Réti, Rubos (Zólyomi, a 87. percben), Kertész (Korponai, a 64. percben) – Adorján G. (Gruber, a 78. percben). Vezetőedző: Pavlik József.
Gólszerzők: Adorján G. (a 41. percben), Bolla (az 57. percben – 11-esből), Korponai (a 68. és a 72. percben), Gruber (a 86. percben).
Kiállítva: Szederkényi (az 55. percben).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában