Teke

2 órája

Változott a bajnoki rangadó időpontja

Az egyik legnagyobb riválisát, a Répcelaki SE-t fogadja szombaton, 13 órától az Investment Közutasok Kaposvári TK I. a férfiteke Szuperliga negyedik fordulójában. Mindkét együttes még veretlen, így biztosan parázs ütközetet hoz majd a két kiváló együttes találkozója.

Emlékezetes nagy csatát hozott az előző szezonban a kaposvári mérkőzés, mindkét fél játékosai alaposan odatették magukat, s ez az eredményeken is jól látszódott, hiszen míg a hazaiak 3756, addig a répcelakiak 3706 fát gurítottak, így óriási küzdelemben 5–3-ra nyert a házigazda.

A vasiak eddig mindhárom meccsüket megnyerték, előbb a Tiszakécskét verték idegenben, majd a Köfém SC-t és a Szanki OBSE-t múlták felül hazai pályán; ezeken az összecsapásokon mindössze három és fél csapatpontot engedélyeztek ellenfelüknek. Az összesített faátlaguk 3659, a legtöbbet, 3731-et a fehérváriak ellen dobták. A három legeredményesebb játékosuk ifj. Móricz Zoltán (624 fa), Danóczy Richárd (623 fa) és Molnár Pál (623 fa).

A somogyiak is százszázalékos mérleggel várják a nagy meccset, igaz hiába ment már le három forduló, csak két győzelem van a nevük mellett, miután az első játéknapon a pálya meghibásodása miatt nem tudtak elutazni Zalaegerszegre. Az Investmentnek a Szeged elleni bravúros siker volt az első erőpróbája, majd jött a Salgóbátony elleni újabb diadal, melyért alaposan meg kellett izzadniuk.

– Kiváló formának örvend az ellenfelünk, mely ráadásul idegenben is remek formát mutat – fogalmazott Botházy Péter. – Bízom a győzelemben, de nehéz dolgunk lesz, úgy érzem, ismét egy igazi ki-kimeccset játszunk majd a Répcelakkal. Ha csak az erőviszonyokat nézzük, akkor nagyjából egál az állás, ezért a taktika mellett az adott napi forma dönt majd a meccs kimeneteléről.

Adódik a kérdés, előnyt vagy éppen hátrányt jelent az, hogy a somogyiak eggyel kevesebb mérkőzésen vannak túl.

– Szerintem egyiket sem, hiszen egy ilyen rangadóra mindenki maximálisan felpörög és óriási a motiváció – hangsúlyozta az Investment Közutasok Kaposvári TK I. csapatkapitánya. – Azt a pluszt, ami az eddigi két sikerünkhöz kellett, az önbizalmunk adta, de még közel sem vagyunk csúcsformában.

Az Investment Közutasok Kaposvári TK II. a Perenyei TKE otthonában játszik szombaton, 13 órától.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában