Labdarúgás

2 órája

Visszatért a győztes útra a Rákóczi FC

Fölényes győzelemmel tért vissza a siker útjára a Kaposvári Rákóczi FC, amely négy góllal nyert hazai pályán a Paks második csapata ellen a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának 13. fordulójában.

Klein Péter Nándor

A Ferencváros második számú együttese után ismét egy tartalékcsapat, a Paksi FC II. vár a sérülések tizedelte Rákóczi FC-re, amely a nehézségek ellenére sem szerette volna, hogy a tolnaiak pontot raboljanak stadionjukból, mint ahogy azt legutóbbi is megtették. A somogyi zöld-fehérek viszonylag gyorsan szerették volna lerendezni a mérkőzést, s ennek köszönhetően az első negyeden órán belül előnybe kerültek. Babinszky Bence iramodott meg a bal szélről, majd több védőt kicselezve, egy remek szóló után, tíz méterről lőtt a jobb alsóba (1–0). Tíz perccel később Görög Gergő harcolt ki tizenegyest, miután elütötte őt a tizenhatoson belül Bakodi Előd, a vendégek kapusa. A büntetőnél Zoltán Rafael állt a labda mögé, aki pontosan gurított a jobb alsóba, így Bakodi Előd hiába érezte az irányt (2–0). A folytatásban bár több paksi helyzet alakult ki, de Mikler Dánielen ezen a napon lehúzta a rolót, s ennek is köszönhetően a hajrában két perc leforgása alatt eldöntötte a mérkőzés a Rákóczi FC, amelynek csupán ennyi idő kellett, hogy megduplázza előnyét. Előbb a csereként érkező Mayer Milán egy Babinszky Bencével való összjáték után lőtt a kapu közepébe (3–0), majd egy percre rá utóbbi is bevette a tolnaiak kapuját, miután egy remek csellel elküldte védőjét, majd a bal alsóba helyezett (4–0), így végül a Rákóczi FC magabiztos sikert aratott.

– Fontos volt számunkra ez a győzelem – fogalmazott Székely Tibor, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – A nézők egy dinamikus, jó mérkőzést láthattak, hiszen az ellenfél is felvállalta a támadófutball. Örülök, hogy a játékunk ezúttal eredménnyel is párosult, bár azt gondolom, ha becsúszik egy-egy vereség, az is a fejlődésre sarkall minket, hiszen számunkra ez a legfontosabb.   
– Gyámoltalanul kezdtük a meccset, a Kaposvár fölénk nőtt, ajándékoztunk nekik két könnyű gólt, az elsőnél több embert is kicselezett Babinszky Bence, mert a fiatal játékosaim félnek használni testi erejüket – mondta Kindl István, a Paksi FC II. vezetőedzője. – Az első félidő hajárjában több nagy helyzetünk is volt, a másodikra kényszerűségből változtattunk. Rögtön egy érdekes szituációval kezdődött ez a játékrész, mert a centerünk, úgy gondolom, nem magától esett el, ez megért volna egy kiállítást és akkor teljesen másképp alakult volna a mérkőzés, amibe sajnos a sérülések miatt nem igazán tudtam belenyúlni.  

NB III. Dél-Nyugati csoport, 13. forduló
Kaposvári Rákóczi FC–Paksi FC II. 4–0 (2–0)
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 300 néző. V.: György B. (Sáfárik P., Bizderi N.).

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Heil, Szederkényi, Böndi (Kis-Fónai, a 90. percben) – Görög (Lakatos Zs., a 90. percben), Horváth B., Balogh Á., Balla (Szabó M., a 70. percben), Pusztai – Babinszky, Zoltán R. (Mayer M., a 81. percben) Vezetőedző: Székely Tibor.

Paksi FC II.: Bakodi – Köllő (Éger, a szünetben), Pupp, László M. (Ádám D., a 72. percben), Lapu – Balogh B. (Májik, a 61. percben), Gyurkits (Palóka, a 61. percben)– Földi, Máté Cs., Tóth K. (Kiss K., a 67. percben) – Galamb. Vezetőedző: Kindl István.

Gólszerzők: Babinszky (a 13. és a 83. percben percben), Zoltán R. (a 23. percben – 11-esből), Mayer M. (a 82. percben).
Sárga lap: Balogh Á., (a 48. percben), Bakodi (a 22. percben), Lapu (az 52. percben).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában