időjárás

2018.03.04. 16:16

Hétfőn már fagypont fölé szökik a higanyszál

Címkék#időjárás

A hideg hétkezdet után jelentős melegedés várható.

A nyugati, délnyugati megyékben vasárnapról hétfőre virradóra is felhős lesz az ég. Másutt éjszaka fokozatosan kiderül az ég, majd hajnaltól délnyugat felől egyre több fátyolfelhő érkezik. Főként délkeleten reggelre zúzmarás ködfoltok képződhetnek.

Hétfőn a nyugati, délnyugati tájak kivételével mindenütt kisüt a nap, délutántól viszont fokozatosan megvastagszik a felhőzet. Számottevő csapadék az idő nagy részében nem várható, hétfőn késő délutántól azonban egyre többfelé valószínű eső, havas eső, nyugaton hó, illetve néhol ónos eső, fagyott eső sem kizárt.

A keleties szelet vasárnap este az Észak-Dunántúlon, hétfőn másutt is élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Dunántúlon általában -4 és -8, másutt -9 és -15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 0 és +6 fok között várható, északkeleten lesz enyhébb az idő.

Hideg hétkezdet után jelentős melegedés

A hét első felében még mínuszokra, néhol hóra, ónos esőre kell készülni. Ezzel együtt melegszik az idő: hétfőn és kedden akár 6, szerdán és csütörtökön már 11-12 fokig emelkedhet a hőmérséklet, a hétvégén pedig már 15-17 fok körüli meleg is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!