Közélet

2009.02.09. 08:17

Fly Balaton: kérője akadt Sármelléknek

Ingadozik a légihíd a sármelléki reptér felett. Elsősorban új kérőktől függ, miként alakul a FlyBalaton jövője. Ismert: tavaly októberben szállt fel az utolsó menetrend szerinti gép a légikikötőből. A Ryanair légitársaság bizonytalan ideig leállította a járatait. Ezt az Európába begyűrűző gazdasági válság hatásaival s a magasabb kerozinárakkal indokolták.

Vigmond Erika

Suchman Tamás, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke elmondta: tárgyalt az ír befektetőkkel, a leendő vevőkkel, s egyeztetett az önkormányzati tárca államtitkárával is.
– Az idegenforgalomnak, ha csak Keszthelyt, Hévízt, Kehidakustányt, Zalakarost vagy éppen a sávolyi MotoGP-t veszszük, szüksége van a sármelléki reptérre – mondta.



– Évi 135 ezer vendég érkezik a járatokkal, ami csaknem ötmilliárd forint idegenforgalmi, illetve egymilliárd forint állami bevételt is jelent. Bízunk abban, hogy továbbfejlődik a reptér. Én ma úgy látom, hogy tíz napon belül megegyezés jöhet létre eladó és vevő között.

A légikikötőben egyébként 45-en dolgoztak. Mindannyiukat érintette a leállás. Volt, akinek lejárt a meghatározott idejű szerződése, és nem hosszabbították meg. Másoknak felmondtak. Néhányan csökkentett fizetést kapnak, megint mások állományban maradtak, de fizetés nélküli szabadságra mentek.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!