Közélet

2011.05.26. 18:01

Hiller István üdvözölte Orbán Viktor asztalsöprését

A volt oktatási miniszter a kaposvári Szocdem klubbban értett egyet Hoffmann Rózsa elképzelésének miniszterelnöki margóra helyezésével. A kaposvári Fidesz megdöbbent.

F. Szarka Ágnes

– A magyar oktatásügyben teljes a bizonytalanság szakmai és politikai értelemben is – mondta csütörtökön a sajtó képviselőinek Hiller István volt oktatási miniszter, aki a Szocdem klub meghívására érkezett Kaposvárra. – Egységes kormányzati oktatáspolitikáról nem beszélhetünk, csak kereszténydemokrata oktatásirányítás és fideszes oktatáspolitika van. A bizonytalanság alapja a szakmai koncepció hiánya. Egyetlen döntéssel értettünk mindannyian egyet: amikor az államtitkár asszony harmadszorra beterjesztett koncepcióját a miniszterelnök lesöpörte az asztalról. Mivel a kormány az oktatás ügyben egyetlen konkrét intézkedést sem végzett, így esélye sincs annak, hogy a 2012-13-as tanévben bármilyen változás bekövetkezne. Ha a jelenlegi elképzelések nem változnak, Kaposvárnak esélye sincs arra, hogy 2013-tól önálló egyeteme legyen.

Lamperth Mónika szerint a város rendkívüli eladósodásának hatása először a közoktatást érte el. Hiller István átvette a Toldi iskola képviselőitől a szülői petíciót, amiben az érintettek az iskola megmentéséért szállnak síkra és azt mondta, hogy szakmailag semmi sem indokolja az iskola bezárását.



El a kezekkel a kaposvári iskoláktól!

A sajtótájékoztatón elhangzottakra reagált  Csató László az oktatási bizottság tanácsnoka: megdöbbenéssel tapasztaljuk, hogy a kaposvári közoktatás egykori kizsebelői hangjukat hallatják a Toldi iskola átszervezése kapcsán. Lamperth Mónika és Hiller István Gyurcsány Ferenc minisztereiként felelősek azokért az oktatást, vagyis gyermekeinket érintő brutális megszorításokért, amelyeket a szocialista kormányok idején szenvedtünk el. 2002 és 2010. között a kaposvári iskolásoktól és pedagógusoktól 1600 millió forintot vettek el a szocialista kormányok. Ezeknek a döntéseknek részesei voltak a fent említett politikusok. Miként akkor is ártottak, most is ezt teszik. Arra kérjük Lamperth Mónikát és Hiller István korábbi oktatási minisztert, hogy hagyják békén a kaposvári diákokat, pedagógusokat és szülőket. Különösen az érettségik idején, amikor a gyerekeknek a tanulmányaikra kell figyelni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!