Közélet

2012.03.04. 19:50

Mesterszakon a turizmus, Siófok belehúzott

Címkék#siófok

Mesterfokon oktatják és tanulják a turizmust szeptembertől Siófokon: a Kodolányi főiskola siófoki intézetén elindul ugyanis a turizmus menedzsment mesterszak.

Fónai Imre

Egyetemi végzettséget adó képzésben vehetnek részt tehát a hallgatók Siófokon is. Michalkó Gábor vezeti majd az új mesterszakot, aki hazánkban egyedüliként szerzett MTA-doktori címet turizmuskutatóként. Az idegenforgalmi szakma nyilván sokat profitálhat e magasabb szintű képzésből; a turizmus-irányításra és tervezésre készíti fel a hallgatókat.

Ami a siófoki intézet további újdonságait illeti: a négyszemeszteres felsőfokú szakképzésben immár nem csak a turizmus-vendéglátás szakterületre koncentrálnak. Üzleti szakokkal bővítik a palettát: intézményi kommunikátor és sportkommunikátor szak indul, ha lesz rá kellő számú jelentkező. Siófokon is szerveződik diákszövetkezet, hogy a hallgatók a tanulmányaik mellett dolgozhassanak, így teremtve elő képzésük költségeit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!