Közélet

2013.11.11. 18:09

Mozgáskorlátozottak: a 120 ezerből csak 18 ezren dolgoznak

Százhúszezer embernek van rehabilitációs kártyája az országban, de mindössze tizennyolcezer rendelkezik munkahellyel – erről Hegedűs Lajos, a MEOSZ (Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége) elnöke beszélt Siófokon a helyi csoport közgyűlésén. A mozgássérült-kedvezmények felülvizsgálatát túl szigorúnak találta az elnök, s javasolta, hogy a megemelt gépkocsivásárlási állami támogatás minden mozgáskorlátozott számára ugyanúgy hozzáférhető legyen, mint más fogyatékos emberek számára.

Fónai I.

Orbán Dénes, a siófoki csoport vezetője az átkelőhelyek akadálymentesítésére hívta fel Witzmann Mihály megyei útügyi biztos figyelmét, továbbá a Somogy Rehab Kft.-hez hasonló, a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató további munkahelyek létesítését szorgalmazta.



Witzmann Mihály megyei közgyűlési alelnök arról tájékoztatott a siófoki csoport közgyűlésén: idén ősszel jelent meg egy 620 millió forintos pályázat a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedése és munkahelyek teremtése érdekében; ez mintegy háromszáz új munkahely létesítését jelentheti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!