Közélet

2009.08.12. 16:19

Ne a rendőrség, a Magyar Gárda védje meg a romákat

A romák elleni gyilkos támadások miatt Somogyban is fokozottan védik a romák lakta településeket. Olvasóink szerint a Magyar Gárdára kellene bízni a feladatot.

Sonline

Sólyom László köztársasági elnök becsületbeli ügynek nevezte a romák elleni támadások felderítését, és nem csak a romák ügyének. Az államfő egy héttel a kislétai gyilkosság után fogalmazta meg, hogy a cigányok ellen elkövetett bűncselekmények, amelynek hat halálos áldozata és ötvenöt sértettje van, az állam stabilitását veszélyeztetik.

Somogyban fokozott járőrözéssel próbálják elejét venni egy hasonló támadásnak, amelyben rendőrség a polgárőrséggel is nagy erőkkel vesz részt. Olvasóinktól azt kérdeztük, hogy vajon kinek a feladata lenne megvédeni a romákat a hasonló jellegű incidensektől.



A Sonline olvasóinak többsége, 49,06 százaléka azt javasolta, hogy a Magyar Gárda vállalja magára a romák védelmét. A szavazók egy másik nagy csoportja, 28,31 százaléka szerint a cigányoknak kell megvédeniük magukat. A négy válasz közül megdöbbentően kevesen választották azt, hogy közösen kell megoldaniunk a problémát, ugyanis a közbiztonság védelme társadalmi feladat is (13,21 százalék). Egyáltalán nem reprezentatív szvazásunnkor a válaszadók 9,44 százaléka érezte mindössze úgy, hogy a rendőrségnek kell megvédenie a romákat a támadásoktól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!