Közélet

2014.02.26. 18:27

Nőgyógyásznál a NAV-revizorok, kiemelt ellenőrzések Somogyban

Somogyban az idén a sertéstenyésztőkön kívül a húsfeldolgozók, a malom-, illetve a sütőipari cégek is adóellenőrzésre számíthatnak, de a NAV kiemelt figyelmet fordít a fémszerkezet gyártó társaságokra és a kereskedelmi cégekre, s a fogorvosi és nőgyógyászati rendelőkben, továbbá a fittnes termekben megjelenhetnek a revizorok – közölték a Somogyi Hírlappal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdai kaposvári sajtótájékoztatóján.

Harsányi Miklós

Koltainé Magyar Zsuzsanna, a NAV somogyi adóigazgatóságának adóigazgatója a tavalyi tevékenységük kapcsán egyebek mellett elmondta: megyénkben tavaly közel 3,4 milliárd forint adóbírságot-, illetve 244 millió forint mulasztási bírságot szabtak ki. A kereskedelmi ellenőrzések során nemcsak a hagyományosnak tekinthető helyszíneken jártak az ellenőrök, hanem tetováló-, illetve akupunktúrás szalont is felkerestek. Elhangzott: a 73 somogyi vagyonosodási vizsgálat 81 százaléka zárult megállapítással, 1,2 milliárd forint adókülönbözetet tártak fel, a kiutalás előtti áfa ellenőrzéskor 596 millió forintot tartott vissza a NAV.

A végrehajtás során forgalomképes holmikat, így a többi közt lovat, vitorláshajót is lefoglaltak. Szabó István, a NAV regionális főigazgató-helyettese az idei feladatok kapcsán rámutatott: kiemelt figyelmet fordítanak a legjellemzőbb csalási struktúrák feltárására, a fiktív kereskedelmi láncolatok kiszűrésére, s a fekete foglalkoztatás visszaszorítására is.



A pénzügyőrök mélységi ellenőrzéseket is végrehajtanak, számolt Domokos Ferenc alezredes. Megtudtuk: az idén is fontos feladat lesz a jövedéki termékkel kapcsolatos – szeszes ital, cigaretta, vágott dohány – vizsgálat, nagy energiát fordítanak a csempészáruk felderítésére is. Baán Szabolcs, a NAV bűnügyi szakterületének vezetője – a tavaly elrendelt nyomozásokra utalva – aláhúzta: meghatározó részt – 43 százalékot – továbbra is a költségvetési csalások képezték, ugyanakkor jócskán csökkent a csődbűncselekmények miatt ügyek aránya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!