Közélet

2009.08.05. 19:01

Nyáron Siófok a forgalmi dugók fővárosa

A gyakoribb rendőri forgalomirányítást hiányolják siófoki olvasóink azokból a part közeli kereszteződésekből, ahol hétvégenként a strandról hazafelé induló tömeg miatt beáll a forgalom.

Kolumbán Tünde

A városnak három olyan pontja is van, ahol a főszezon forgalmasabb szombatjain és vasárnapjain a strandolás végeztével szinte moccanni sem lehet. A kocsikban ülők ilyenkor hosszú ideig izzadhatnak, ha a 7-es úton is egymást érik az autók, hiszen ilyenkor mindhárom kereszteződésből csak lassan lehet rákanyarodni a főútvonalra.

Benke Ottó, a Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője elmondta: ha észlelik vagy bejelentést kapnak arról, hogy ezeknek a kereszteződéseknek a közelében túl sok autó torlódik, minden esetben rendőrt küldenek forgalmat irányítani. Az elmúlt hétvégén is több órán keresztül irányított a rendőr a Darnai térnél. Megjegyezte: minden kereszteződésbe azonban nem jut egyenruhás.



Az osztályvezető elmondta: a zsúfolt hétvégéken gyakorta a rendőri irányítás sem segít a forgalmi a helyzeten, hiszen legtöbbször már az autópálya felhajtóknál torlódás alakul ki, ami miatt bedugul a 7-es út, ennek követeztében pedig a parti utcákról sem lehet egykönnyen feljutni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!