Közélet

2012.11.30. 18:02

Önkéntesek, akik vérüket adják felebarátaikért

Évente közel 500 ezer egységnyi vérre van szükség a biztonságos egészségügyi ellátáshoz – pénteken a véradókat köszöntötték Kaposváron.

Harsányi Miklós

– Az ünnepség tisztelgés azok előtt, akik felebaráti szeretetüket, önkéntességüket bizonyítják – hangsúlyozta Fadgyas Erzsébet megyei tiszti főorvos. A kaposvári rendezvényre szerte a megyéből azokat hívták meg, akik az utóbbi időszakban rendszeresen segítettek másokon. Kaposvári, nagyatádi, siófoki, szentágloskéri és somogyszili donorok is részt vettek a rendezvényen.



Külön köszöntötték az 50-, 60-, 70-, 80-, 90-, illetve százszoros véradókat. A balatonszabadi Stolle András – aki 167-szer nyújtott segítséget embertársainak – a fővárosi központi ünnepségen kapott elismerést, Kaposváron külön köszöntötték a véradásszervezőket, s emlékplakettet kaptak azok a somogyi cégek, szervezetek, amelyek támogatták a véradómozgalmat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!